Beste Austria Lotto Loterij in 2024

Oostenrijkers spelen een aantal nationale loterijen en de Europese Euromillions, maar verreweg de meest populaire thuisloterij is de Austria Lotto die bekend staat als Lotto 6/45. Zoals de naam al doet vermoeden, moeten spelers 6 van de 45 nummers kiezen bij de tweewekelijkse trekkingen op woensdag en zondag, die slechts 1,2 euro kosten.

Het heeft een minimale jackpot van 1,5 miljoen euro die een onbeperkt aantal keren kan worden doorgeschoven, en de hoogste uitbetaalde jackpot was 14,9 miljoen euro in 2018. Spelers hebben ook de mogelijkheid om 2 secundaire spellen toe te voegen als ze dat willen.

Beste Austria Lotto Loterij in 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Waar tickets kopen voor de Oostenrijkse Lotto?

Hoe u een lot voor de Oostenrijkse loterij kunt kopen, is eenvoudig, aangezien tickets voor de Oostenrijkse lotto persoonlijk, online of via de mobiele app kunnen worden gekocht. Met meer dan 5.000 gelicentieerde loterijagenten verspreid over Oostenrijk, spelers in het land weten hoe ze gemakkelijk een lot voor de Oostenrijkse lotto kunnen kopen bij een winkel in de buurt.

Als alternatief kunnen Oostenrijkers zich registreren om te spelen op win2day.at om online een lot kopen. Lotto 6/45 is ook beschikbaar als app waarbij na een aankoop een elektronische bon wordt uitgegeven. Spelers uit andere landen kunnen Lotto 6/45 online spelen via een website van een derde partij.

Geschiedenis van de Oostenrijkse Lotto

Er is een eeuwenlange gokgeschiedenis in Oostenrijk. De eerste loterij was de Genova Lottery in 1751. Loterijen werden oorspronkelijk gerund door een privébedrijf, maar werden later overgenomen door de overheid. Loterijen zijn de enige vorm van gokken in Oostenrijk die altijd legaal is geweest, in tegenstelling tot andere vormen van gokken die afwisselend legaal en illegaal zijn.

Hoewel loterijen altijd legaal zijn geweest, werden ze pas in 1986 gereguleerd met de goedkeuring van de Oostenrijkse kansspelwet (GspG). Het doel was om toezicht te houden op de industrie om ervoor te zorgen dat alle loterijen eerlijk werkten. De Oostenrijkse Loterij Toto Company (later veranderd in de Oostenrijkse Lottery Company in 1991) werd opgericht en kreeg wettelijke rechten om loterijen in Oostenrijk te exploiteren.

Lotto 6/45 was een van de vijf loterijen die in 1986 werden opgericht door het staatsbedrijf. Lotto 6/45 werd oorspronkelijk één keer per week gespeeld, maar vanwege zijn populariteit begon het twee keer per week te worden gespeeld.

Het formaat van het spel is vanaf het begin hetzelfde gebleven. Interessant is dat in 1990 de enige vergunning die werd afgegeven aan de Oostenrijkse Loterij Maatschappij (Osterreichische Lotterien) werd verleend, waardoor de exploitatie van Oostenrijkse loterijen tot op de dag van vandaag een staatsmonopolie is geworden.

Is Lotto in Oostenrijk legaal?

Loterijen zijn altijd legaal geweest in Oostenrijk en worden gereguleerd door de door de staat gerunde Oostenrijkse loterijen op grond van de Oostenrijkse kansspelwet van 1986. Spelers in Oostenrijk moeten 18 jaar of ouder zijn om legaal een loterij in Oostenrijk te spelen.

U moet ook een inwoner van Oostenrijk zijn en een Oostenrijkse bankrekening hebben om de lotto online te kunnen spelen op de enige gelicentieerde online Oostenrijkse loterijsite, win2day.at. Spelers buiten Oostenrijk kunnen legaal spelen door online een lot te kopen via een derde partij.

Hoe speel je Oostenrijkse Lotto

Lotto 6/45 wordt twee keer per week op woensdag en zondag getrokken in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Spelers kiezen gewoon 6 nummers uit de 1-45 pool van nummers.

Of je nu met een fysiek of virtueel ticket speelt, spelers krijgen een raster met nummers 1-45 te zien waar spelers de vakjes van hun gekozen nummers moeten aanvinken. Op de dag van de trekking worden 6 ballen uit de trommel getrokken met één extra bal als bonusbal. Als spelers overeenkomen met alle eerste 6 nummers, zijn ze jackpotwinnaars.

Er zijn twee secundaire spellen die aan het ticket kunnen worden toegevoegd door simpelweg de vakjes The Joker en Lotto Plus aan te vinken om meer kansen om te winnen te geven. Met Lotto Plus kunnen spelers dezelfde 6 nummers opnieuw spelen in een andere trekking, maar zonder bonusbal wordt getrokken.

Voor een extra 0,50 euro en een kans om tot 150.000 euro te winnen, winnen spelers een prijs als ze minstens 3 van de nummers matchen. Voor The Joker-spel hoeven spelers geen nummers te selecteren, aangezien het 6-cijferige serienummer van het lottoticket als de nummers van de speler fungeert. Spelers moeten alle 6 de nummers in de juiste volgorde hebben om The Joker te winnen.

Wat zijn de kansen om de Lotto van Oostenrijk te winnen?

Of spelers Lotto 6/45 nu persoonlijk of als een online loterij spelen, de kansen zijn zeer gunstig in vergelijking met andere nationale loterijen. De totale kans op het winnen van een prijs in een van de 8 prijsniveaus van deze loterij is 1 op 12.

De kans om de jackpot te winnen is 1 op 8.145.060, wat erg goed is in vergelijking met Euromillions met een kans van 1 op bijna 140 miljoen. Uiteraard is de jackpot veel hoger voor Euromillions en kosten de tickets meer.

De prijs op het tweede niveau vereist het matchen van 5 ballen en de bonusbal voor de veel betere kansen van 1 op 1.357.510 om een som van 5/6 cijfers te winnen. De kansen worden lager naarmate het prijsniveau daalt. Het laagste prijsniveau vereist alleen dat de bonusbal overeenkomt met een kans van 1 op 16 om de prijs van het ticket terug te ontvangen.

Uitbetalingsopties als je het spel wint

Alle prijzen moeten binnen 3 jaar na de winnende trekking worden geclaimd, waardoor dit de langste periode ter wereld is om een prijs te claimen. Winsten van 1.000 euro of minder kunnen worden geclaimd bij de erkende lotto-retailers die overal in het land te vinden zijn.

Winsten tussen 1.000 en 80.000 euro vereisen dat de winnaar een claimformulier invult voordat hij 4 weken wacht om de betaling te ontvangen. Winsten van meer dan 80.000 euro moeten persoonlijk worden opgeëist bij de klantenservice van de Oostenrijkse Loterijen in Wenen. Alle winsten worden uitbetaald als forfaitaire bedragen zonder beschikbare annuïteiten.

Lotto 6/45 is een van de beste online loterijen omdat alle winsten belastingvrij zijn. Spelers uit andere landen moeten echter controleren of er in hun eigen land belasting moet worden betaald als ze een prijs winnen. Online spelers ontvangen automatisch winsten op hun online loterijaccount of rechtstreeks op hun bankrekening, afhankelijk van het bedrag, en worden per e-mail op de hoogte gebracht.

Tips en trucs om Oostenrijk Lotto te spelen

Alle spelers, zowel online als offline, kunnen hun winkansen vergroten door meer tickets te kopen, te spelen als onderdeel van een syndicaat en door de 2 secundaire spellen te spelen. Het kopen van meer loten geeft een speler uiteraard betere kansen om te winnen, simpelweg omdat ze met meer nummercombinaties spelen.

Spelen met een syndicaat stelt syndicaatsleden in staat om veel meer tickets te kopen dan wanneer ze als individu zouden spelen, wat resulteert in nog betere winkansen. Het spelen van de 2 secundaire spellen geeft meer kans om te winnen, en voor slechts een relatief klein bedrag extra geld.

Online spelers kunnen hun winkansen echt vergroten door een combo- of systeemweddenschap te plaatsen. Dit betekent dat je maximaal 12 nummers kunt kiezen in plaats van de reguliere 6 nummers. Deze extra nummers zullen resulteren in meer spellen omdat alle mogelijke combinaties van de 12 nummers zullen worden gespeeld. Meer spellen is statistisch gezien gelijk aan meer winkansen, dus het extra geld kan de moeite waard zijn.

Online spelers kunnen ook profiteren van het afsluiten van een abonnement op hun online loterijsite. Dit zal een speler helpen om een willekeurig aantal trekkingen voor een bepaalde periode in te voeren, zodat de speler niet vergeet om mee te doen aan de loterij.

About the author
Isabella Garcia
Isabella GarciaAreas of Expertise:
Loterij
About

Isabella Garcia, liefkozend 'Lucky Lotti' bij LottoRanker, combineert haar Zuid-Amerikaanse flair met diepgaande expertise in wereldwijde loterijen. Vanaf de zonovergoten stranden van Rio decodeert Isabella de fijne kneepjes van loterijen, waardoor spelers de beste tips en trucs krijgen.

Send email
More posts by Isabella Garcia