Landen

Loterij is in veel landen een legale vorm van gokken, maar niet in alle. Loten worden vaak verkocht door staatsorganisaties en het geld van de kaartverkoop gaat naar openbare projecten. In sommige landen is loterij echter niet toegestaan, en in de meeste andere wordt elke online loterij gereguleerd door de wet van het land.

Het is legaal om de loterij te spelen zolang een persoon ouder is dan de wettelijke leeftijd die volgens de wet- en regelgeving van het land wordt bepaald. De wettelijke leeftijd voor het spelen van loterijspellen varieert, maar is meestal 18 jaar of ouder. Loterij is legaal in de meeste delen van de Verenigde Staten, behalve Alabama, Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah en Wyoming.

Duitsland
de flag

Duitsland

Met duizenden fans in het hele land behoren loterijen tot de meest populaire en vermakelijke gokvormen in Duitsland. Terwijl sommige spelers de beste loterijsites bezoeken met hun ogen gericht op de jackpot, zijn anderen geïnteresseerd in een geweldige tijd en een welverdiende adempauze van hun hectische werkleven.

Toon meer
Verenigde Staten

Amerika's loterijen hebben een lange, rijke traditie in het ondersteunen van belangrijke openbare werken en sociale projecten. Sinds 1776 heeft de Amerikaanse regering loterijen gebruikt om geld in te zamelen, te beginnen met de Onafhankelijkheidsoorlog, die werd gefinancierd met de opbrengst van een van de eerste loterijen in het land.

Toon meer
Bulgarije

Aanvankelijk waren er zowel openbare als particuliere loterijen in heel Bulgarije. De regering heeft echter in 2020 alle lotto's in particulier bezit verboden om het beheer van kansspelen te verbeteren, corruptie aan te pakken en de nadelige effecten van de groeiende gokcultuur te minimaliseren.

Toon meer
Polen

Meer mensen sluiten zich aan bij de miljonairsrangen in Polen. De loterij is verantwoordelijk voor honderden burgers die een rijkere levensstijl gaan leiden. Grote uitbetalingen hebben geleid tot de populariteit van de Poolse loterij, waaronder ongelimiteerde rollovers. In feite is de 6/49-matrix die de loterij gebruikt gemakkelijk te begrijpen en te spelen.

Toon meer
Denemarken

Loterijtrekkingen zijn erg populair geworden sinds de eerste in 1989 plaatsvond. Het land heeft niet zoveel loterijspellen als sommige andere. Toch zijn de trekkingen die beschikbaar zijn in populariteit gegroeid. Naast nationale spelen kunnen Denen ook deelnemen aan andere Scandinavische loterijen en de Europese EuroJackpot-loterij. De kenmerken van elk van de spellen zijn anders, samen met de kansen om een prijs te winnen in elk spel. Het is de moeite waard dat een speler een beetje onderzoek doet voordat hij een kaartje koopt, maar het zijn nog steeds kansspelen. Geen prijs is gegarandeerd.

Toon meer
Turkije

Een ander aspect dat zou kunnen verklaren waarom de meeste Turkse gokkers van prijstrekkingen houden, is de beschikbaarheid van opties. Ze zijn niet beperkt tot de nationale loterij omdat ze zich kunnen inschrijven bij wereldwijde goksites en krijg toegang tot veel lottospellen waarvan de prijzen en regels verschillen.

Toon meer
België

In België is het spelen van online loterijen toegestaan. Het staat operators dus vrij om Belgische spelers verschillende spellen aan te bieden. Helaas werkt niet elke beschikbare website voor iedereen. Hoewel er op elke site nog steeds een kans is om de jackpot te winnen, moeten spelers erop kunnen vertrouwen dat hun geld veilig is wanneer ze de lotto online spelen. De beste lotto-sites online variëren, afhankelijk van de exploitant en de behoeften van de spelers.

Toon meer
Verenigd Koninkrijk

Het kopen van loten is immens populair in Engeland. Sterker nog, meer dan 70% van de Britten koopt regelmatig kaartjes. Voor slechts twee pond maakt een speler kans op een lucratieve jackpot. De Nationale Loterij heeft een verscheidenheid aan populaire spellen, die worden beheerd door Camelot UK, een bedrijf met een vergunning van de gokcommissie van het land.

Toon meer

Litouwen

Landen waar de loterij niet legaal is

Landen waar de loterij niet legaal is

Het is ook illegaal in bepaalde landen zoals Bangladesh, Brunei, Cambodja, Macau, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De reden waarom ze in deze landen illegaal zijn, is omdat hun regeringen van mening waren dat het een onrealistisch gevoel van hoop en een illusie van rijkdom bij de burgers schept.

Er zijn landen waar het ofwel nodig is om een exploitantenvergunning te hebben, of waar de staat de loterijen beheert, zoals Afghanistan, Algerije, Angola, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Wit-Rusland, Bolivia, Botswana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Kameroen, China (behalve Hong Kong en Macau), Colombia, Costa Rica en Cuba.

Landen waar de loterij niet legaal is
Loterij over de hele wereld

Loterij over de hele wereld

Hieronder zijn enkele aspecten van: online loterijsites in verschillende delen van de wereld.

Internationale loterijen

Internationale loterijen zijn een steeds populairdere vorm van gokken geworden omdat ze gemakkelijk kunnen worden gespeeld. De nummers kunnen online worden gekozen, en dit ongeacht waar de speler zich bevindt. Spelers hebben de mogelijkheid om meer winkansen te krijgen door meerdere tickets te hebben, wat kan worden gedaan met slechts één aankoop.

Bovendien zijn er veel spellen om uit te kiezen met een grotere verscheidenheid aan opties en verschillende winkansen. De speler kan ook het aantal lijnen selecteren om te spelen en het aantal munten om in te zetten. Dit maakt het mogelijk om zo veel of zo weinig in te zetten, waardoor de speler meer kans heeft om te winnen.

Spelen alle landen mee in de loterij?

Volgens een recent onderzoek spelen mensen in ten minste 176 landen online loterijen, waaronder de Verenigde Staten. Sommige landen vertrouwen op loterijen als onderdeel van hun nationale inkomsten waar ze legaal zijn, terwijl andere ze gebruiken als een vorm van entertainment. Uit het onderzoek bleek ook dat loterijen het meest voorkomen in Azië en Afrika. Omdat mensen in deze regio's beperkte inkomsten hebben, zijn ze afhankelijk van loterijen om geld te verdienen.

Wat zijn de overeenkomsten tussen online loterijen over de hele wereld?

Er zijn veel overeenkomsten in online loterijen over de hele wereld. Ze hebben allemaal een van hun doelen, namelijk geld inzamelen voor goede doelen en een soortgelijk systeem voor het kiezen van nummers.

De meeste loterijen over de hele wereld zijn gebaseerd op een trekkingssysteem. Dit betekent dat een computer of mens een nummer selecteert en vervolgens aan de speler wordt gegeven. De winkansen zijn afhankelijk van het aantal spelers en het aantal getrokken nummers. Hoe meer nummers er worden getrokken, hoe kleiner de kans dat een speler wint.

Loterij over de hele wereld
Wat zijn de verschillen in online loterijen over de hele wereld?

Wat zijn de verschillen in online loterijen over de hele wereld?

Het verschil in online loterijen wereldwijd is dat sommige landen beperkingen hebben op wie kan spelen en hoeveel ze kunnen winnen. Een ander verschil is dat sommige loterijen door de overheid worden beheerd, terwijl andere particuliere organisaties zijn.

Een speler kan online loten kopen voor elke loterij ter wereld met behulp van een creditcard of een Paypal account, maar ze kunnen hun prijs mogelijk niet claimen als ze buiten de staten wonen waar die loterij wordt aangeboden.

In de VS zijn er veel verschillende bedrijven die online loterijen aanbieden, elk met hun eigen regels en beperkingen. Deze concurrentie leidt tot lagere prijzen voor tickets en flexibelere regels. Online loterijen in Azië worden meestal gerund door één bedrijf, dat mogelijk een monopolie op de markt heeft.

Wat zijn de verschillen in online loterijen over de hele wereld?
Welke landen gokken het meest?

Welke landen gokken het meest?

De meeste landen hebben op zijn minst een vorm van gokken. Een studie uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 1% van de volwassen wereldbevolking, of 155 miljoen mensen, gokt en graag speelt op de beste online loterijsites.

Gokken komt het meest voor in landen met een hoog BBP en een laag inkomen per hoofd van de bevolking. Landen als de Verenigde Staten en Australië hebben een hoog BBP per hoofd van de bevolking en een lage gokprevalentie, terwijl landen als Vietnam en China een laag BBP per hoofd van de bevolking en een hoge gokprevalentie hebben.

Naast de Verenigde Staten zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Indonesië, Canada en Taiwan andere landen met veel gokkers die op de beste loterijsites spelen.

Gokken is legaal en gereguleerd in veel landen over de hele wereld, maar het komt het meest voor in landen met een liberale houding ten opzichte van gokken. Deze landen omvatten het volgende:

 • Australië
 • Canada
 • Costa Rica
 • Tsjechische Republiek
 • Denemarken
 • Finland
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Italië
 • Japan
 • Letland
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Nieuw-Zeeland
 • Noorwegen

Online loterijen zijn populair in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. De populariteit van online loterijen zit de laatste jaren in de lift. In China bereikte het aantal mensen dat online loterijen speelt meer dan 1 miljard in 2020. Online loterijspellen zijn populair over de hele wereld, inclusief landen als India, China, Maleisië, Canada en de Filippijnen.

Welke landen gokken het meest?