Nieuws

March 8, 2022

Vijf rare gevallen van loterijwinnaars

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Sinds loterijen de in-ding zijn geworden, zijn de winnaars ontelbaar. Mega Millions, EuroMillions, Powerball en de rest hebben ooit onbekende personen in de schijnwerpers gezet. Maar dan heeft dit lot allerlei karakters. Er zijn veel succesverhalen voor lottowinnaars en ook rare. Dit artikel deelt vijf rare verhalen van loterijwinnaars.

Vijf rare gevallen van loterijwinnaars

Gerald Muswagon

Een van de vreemdste lottoverhalen is van Gerald Muswagon, een loterijwinnaar van $ 10 miljoen in 1998 bij een trekking. Toen de familieman uit Winnipeg de prijs in de wacht sleepte, ging hij winkelen en kocht zijn familie en vrienden chique auto's en investeerde in een vorstelijk huis dat 24/7 in feestmodus was. Hij was ook betrokken bij verschillende incidenten met de wet, van DUI tot aanranding. Uiteindelijk ging hij failliet en begon hij ondergeschikte banen te doen om te overleven voordat hij later zijn eigen leven nam. Zeven jaar na het winnen van de loterij was Muswagon verdwenen.

Urooj Khan

Een ander tragisch einde was van Urooj Khan, die werd vermoord voor zijn fortuin, maar de werkelijke oorzaak van zijn dood kwam jaren later naar voren. Khan was een succesvolle zakenman in de stomerij toen hij in 2012 de Illinois Lottery won van $1 miljoen. 

Hij besloot voor een forfaitair bedrag van $ 424.500 te gaan in plaats van een lijfrente. Hij wist niet dat het geld tot zijn moord zou leiden. Helaas stierf Khan in minder dan een maand na het winnen van de loterij. Intrigerend genoeg stierf hij de dag nadat zijn cheque was opgestuurd. Wat als een natuurlijke dood werd beschouwd, bleek later een cyanidevergiftiging te zijn.

Jack Whittaker

Een loterijjackpot zou niet de oorzaak van problemen moeten zijn, maar niet voor Jack Whittaker, een Powerball-winnaar van $ 314,9 miljoen. Tegen de tijd dat hij de jackpot won, was Whittaker ongeveer $ 17 miljoen waard en leidde hij een behoorlijk goed leven als president van een goed presterend aannemersbedrijf. Maar toen hij zijn lottowinst verzilverde, brak de hel los. 

Whittaker wordt geciteerd die zegt dat hebzucht niet meer onder controle was sinds hij de loterij won. Hij spetterde in geld en verspilde het in stripclubs. Hij werd een zware drinker en kreeg vaak ruzie en problemen met de wet. Op het moment van zijn overlijden in 2020 werd gemeld dat Whittaker blut was.

Billie Bob Harrell Jr.

Home Depot-medewerker Billie Bob Harrell Jr. had lotto-advertenties op tv gezien, billboards, lotto-sites, en zelfs kranten en werd een vaste klant. Toen hij een jackpot van $ 31 miljoen won, betekende dit dat hij niet door zou gaan met het inslaan van schappen. In plaats daarvan begon hij aan een exorbitant leven, waarbij hij geld uitdeelde aan vrienden en familie, kerken en liefdadigheidsinstellingen. 

Harrell realiseerde zich niet dat zijn geld was wat iedereen wilde. In het eerste jaar ging het mis toen hij hoorde dat hij geen geld meer had. Zijn huwelijk begon te slinken en uiteindelijk moest hij ondergeschikte banen doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Uiteindelijk schoot Harrell uit frustratie zichzelf neer, minder dan twee jaar nadat hij de loterij had gewonnen.

Abraham Shakespeare

Het leven van losse arbeider Abraham Shakespeare veranderde toen hij de Florida Lotto won door 17 miljoen van de 31 miljoen jackpot te verzilveren. De problemen begonnen toen zijn collega, met wie hij de kaartjes had gekocht, hem aanklaagde. Helaas was dat niet het einde van zijn problemen. 

Hij begon achteloos geld uit te geven en slechts enkele maanden na zijn loterijwinst was zijn enige overgebleven bezit een huis van $ 1 miljoen en een paar auto's. In 2009 werd hij verloren verklaard, maar het jaar daarop werd hij dood aangetroffen. Een kennis, Dorice Moore, werd veroordeeld voor moord en tot levenslang veroordeeld. Wat was haar motief? Shakespeare's geld, dat ze had verduisterd.

Het bovenstaande zijn enkele van de vreemdste verhalen van loterijwinnaars. Een ander raar maar grappig verhaal is van de Spaanse verslaggeefster Natalia Escudero. Ze was zo opgewonden om een winnend ticket te hebben dat ze haar baan op live-tv opzegde om te beseffen dat ze slechts $ 5.500 had gewonnen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Winnende Powerball-nummers voor 22 april-trekking met een jackpot van $ 115 miljoen op het spel
2024-04-23

Winnende Powerball-nummers voor 22 april-trekking met een jackpot van $ 115 miljoen op het spel

Nieuws