Nieuws

November 22, 2022

Uitbetalingen van miljard dollar Spark Lottery Fever

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Eén gelukkige winnaar moet de $ 1,3 miljard nog claimen Mega Millions loterij jackpot in augustus. Loterijkijkers wachten om te zien wie de prijs heeft gewonnen. Tot die tijd heeft het enorme bedrag van de waarde van de prijs geleid tot hernieuwde belangstelling voor het wereldwijd kopen van loten. Als de beste waar voor een paar dollar, trekken grote loterijprijzen miljoenen consumenten aan die elke week loten kopen. Enorme recordbrekende jackpots worden opgebouwd wanneer spelers tickets kopen, maar niemand wint. 

Uitbetalingen van miljard dollar Spark Lottery Fever

De jackpot rolt over naar de volgende tekendatum en blijft groeien totdat iemand de winnende nummers kiest. Hier is een lijst met de grootste jackpotprijzen in de geschiedenis van moderne loterijen.

De meest waardevolle jackpots ter wereld komen uit Spanje, waar de Spaanse Kerstloterij de grootste jackpots ter wereld aanbiedt. In 2012 bedroeg de totale prijzenpot in 2022 $ 4,25 miljard in Amerikaanse dollars. 

De prijzen worden echter verdeeld over meerdere winnaars door het hele land. In 2016 was de grootste prijzenpot het equivalent van ongeveer $ 2,4 miljard. In 2020 was de grootste prijs ongeveer $ 2,89 miljard. Tickets zijn voorgedrukt met 5-cijferige nummers. Elke nummerset wordt verkocht aan meerdere verschillende kopers, wat resulteert in meerdere winnaars voor de hoofdprijs.

Verenigde Staten

Loterij-enthousiastelingen over de hele wereld nemen deel aan America's Mega Millions en Powerball loterij spellen. In januari 2016 deelden drie Powerball-winnaars uit Californië, Tennessee en Florida een jackpot van 1,586 miljard dollar, de grootste jackpot ter wereld tot nu toe. In 2018 liep een enkele Mega Millions-winnaar uit South Carolina weg met $ 1.537 miljard vóór belastingen.

In de Verenigde Staten neemt de interne belastingdienst 24% van alle loterijwinsten van meer dan $ 600 in ontvangst. Voor winnaars van buiten het land is de belastingaanslag hoger met 30%. 

Historisch gezien begonnen loterijprijzen als lijfrentebetalingen, die elk jaar aan de winnaars werden uitgedeeld. Echter, met de populariteit van de loterij wereldwijd, bieden leidinggevenden nu uitbetalingsopties aan. Loterijwinnaars accepteren vaak de contante optie, waardoor een persoon onmiddellijk in een hogere belastingschijf wordt geplaatst bij de nieuwe rijken.

Europeese Unie

Gelukkig voor Europese winnaars zijn jackpots in de regio belastingvrij. De overheid vindt andere manieren om geld te verkrijgen door loterijen te belasten buiten de winsten om. In het VK splitsen de spelexploitant en de overheid de weddenschappen. 

Camelot, de exploitant, zet het leeuwendeel van zijn inkomsten in voor het exploiteren van de loterij en het behouden van winst. De overheid gebruikt fondsen voor belangrijke openbare projecten in het kader van Camelot's goede doelinitiatief. Tot op heden is de grootste jackpot in de geschiedenis van Europa een uitbetaling van $ 235 miljoen euro in 2022.

Filippijnen

Online Loterij prijzen in de Filippijnen verdienen een eervolle vermelding. Elke prijs van meer dan $ 1 miljoen is een wonder. In 2018 deelden twee winnaars een jackpot van $ 21 miljoen, wat destijds het grootste bedrag was dat ooit in de Filippijnen is gewonnen.

De grootste jackpotwinnaar in de geschiedenis is Gloria Mackenzie. Voordat Mackenzie in 2021 stierf, was ze in 2013 de geschiedenisboeken ingegaan als de grootste winnaar van een Powerball-ticket met een jackpot van $ 590 miljoen. Nadat ze de uitbetalingsoptie had genomen en belasting had betaald, nam ze $ 278 miljoen mee naar huis. 

Ze gaf de helft van de winst aan haar zoon, die ook haar geld als volmacht beheerde. In 2019 vervolgde ze haar zoon en de financieel adviseur die hij koos wegens schending van de fiduciaire plicht voor het kiezen van een investeringsstrategie, waarvan ze beweerde dat het haar miljoenen aan honoraria had gekost met weinig rendement. Op het moment van winnen was Gloria een 84-jarige weduwe met weinig opleiding in financieel management.

Het is belangrijk op te merken dat grote prijzen gepaard gaan met verantwoordelijkheden. Winnaars van zowel miljoen als miljarden vragen om advies van advocaten en financiële adviseurs over het beheren en beleggen van de fondsen. Winnaars ontvangen talloze verzoeken om donaties en hand-outs, wat de reden is dat velen grote uitbetalingen anoniem accepteren of de tijd nemen om de zaken op orde te brengen voordat ze naar voren komen om grote jackpotwinsten te claimen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Van kraslot tot jackpot: de overwinning van een vrouw uit South Carolina van $ 300.000
2024-04-15

Van kraslot tot jackpot: de overwinning van een vrouw uit South Carolina van $ 300.000

Nieuws