Nieuws

October 27, 2023

Optimalisatie van directe uitbetalingen: contante versus digitale methoden in de gamingindustrie

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Terwijl gameliefhebbers op zoek zijn naar de sensatie van snelle toegang tot hun beloningen, werpt een recent onderzoek uitgevoerd door PYMNTS Intelligence licht op dit evoluerende landschap.

Optimalisatie van directe uitbetalingen: contante versus digitale methoden in de gamingindustrie

Contant: de gewenste directe betaalmethode

Uit het onderzoek "Generation Instant: Gamers and Winnings", een samenwerking tussen PYMNTS Intelligence en Ingo Money, blijkt dat contant geld de meest populaire vorm van directe betaling is voor gaming-uitbetalingen. Contant geld wordt zelfs meer dan twee keer zo vaak gebruikt als digitale directe betaalmethoden voor gokken, gokken of loterijuitbetalingen. Van de respondenten die winstuitkeringen ontvingen, verklaarde 44% dat contant geld hun favoriete uitbetalingsmethode was, terwijl slechts 18% de voorkeur gaf aan digitale instantbetalingen.

De groeiende vraag naar digitale instantbetalingen

Ondanks de dominantie van contant geld is er in de game-industrie een groeiende vraag naar digitale instant-betalingsmethoden. Gamingbedrijven spelen echter niet volledig in op deze consumentenvraag en missen de mogelijkheid om onmiddellijke uitbetalingen te gelde te maken. Terwijl ruim driekwart van de consumenten de wens uitsprak voor directe uitbetalingen, kreeg minder dan de helft deze mogelijkheid aangeboden. Bovendien kreeg slechts 49% van de consumenten die winstuitbetalingen ontvingen de keuze om deze via directe betalingen te ontvangen, hoewel 76% van degenen die geen directe uitbetalingen aanboden, voor deze optie zou hebben gekozen als deze beschikbaar was geweest.

Voldoen aan de vraag naar directe uitbetalingen

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar directe uitbetalingen, zijn sommige gamingbedrijven deze optie gaan aanbieden. Caesars Sportsbook werkt bijvoorbeeld samen met Ingo Money om directe uitbetalingen via push-to-card binnen hun app mogelijk te maken. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten hun winsten vrijwel in realtime ontvangen, waardoor de klanttevredenheid en loyaliteit aanzienlijk worden verbeterd.

Snelle toegang en gemak

Het onderzoek benadrukt het belang van snelle toegang tot geld en gemak voor consumenten. Van degenen die de voorkeur geven aan directe betalingen, waardeert 70% snelle toegang tot hun winsten, terwijl 66% directe betalingen bijzonder handig vindt.

Klanttevredenheid over directe betalingen

Interessant genoeg waren consumenten die uitbetalingen ontvingen via contant geld en niet-instant digitale methoden over het algemeen tevredener dan degenen die uitbetalingen ontvingen via digitale instantmethoden. Maar liefst 87% van de consumenten die contante uitbetalingen ontvingen, was zeer tevreden, gevolgd door 75% van de consumenten die niet-onmiddellijke digitale uitbetalingen ontvingen.

De kans grijpen

Hoewel contant geld nog steeds de voorkeursmethode voor directe betaling is voor uitbetalingen bij gokken, gokken of loterijen, is er een toenemende vraag naar digitale directe betalingsmethoden. Gamingbedrijven hebben de mogelijkheid om aan deze vraag te voldoen en de klanttevredenheid te vergroten door directe uitbetalingen als gratis service aan te bieden aan hun meest loyale klanten. Door in te spelen op deze trend kunnen gamingbedrijven de algehele game-ervaring verbeteren en voorop blijven lopen in dit evoluerende landschap.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Een decennium van dromen: hoe 30 jaar lang maandelijks €10.000 winnen, levens verandert
2024-05-07

Een decennium van dromen: hoe 30 jaar lang maandelijks €10.000 winnen, levens verandert

Nieuws