Nieuws

April 19, 2022

Hoe besteden loterijwinnaars hun geld?

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

De droom om een enorme overwinning te behalen leeft meestal bij de meeste loterijspelers. Hoewel het doel misschien wat vergezocht is, manifesteert het zich vaak wanneer het het minst wordt verwacht. Als gevolg hiervan zou elke speler altijd een plan moeten hebben over hoe hij een loterijwinst kan uitgeven, voor het geval Lady Luck langskomt.

Hoe besteden loterijwinnaars hun geld?

Door de jaren heen hebben loterijen duizenden loterijspelers miljonair gemaakt. Sommige winnaars hebben ook het geluk gehad om de loterij meerdere keren te winnen. Stephan Mendel is een van de gelukkigste spelers in de geschiedenis van loterijspellen, hij heeft maar liefst 14 keer gewonnen.

Nu het duidelijk is dat het winnen van een loterij zoals Mega Miljoenen is mogelijk, moeten spelers ook het een en ander leren over hoe winnaars uit het verleden hun fortuin hebben gebruikt. Sommige spelers namen de juiste beslissingen, terwijl anderen vreselijke beslissingen namen. Hier is een overzicht van waar de meeste loterijwinnaars hun geld aan uitgeven.

Eigenschap

Onroerend goed is ongetwijfeld het meest populaire gebied voor loterijwinnaars. Om te beginnen kozen de meeste winnaars ervoor om eerst in luxe huizen te investeren. Omdat de basis al was bereikt, was het op één na populairste gebruik van loterijgeld investeringen in onroerend goed die toekomstige inkomsten opleveren.

In een onderzoek naar loterijwinnaars bleek ook dat een deel van dit geld naar de vastgoedsector gaat wanneer winnaars hypotheken afbetalen voor hun vrienden en familie.

Bovendien doen loterijspelers er ook alles aan om hun huizen in perfecte staat te houden. Ze investeren niet alleen in dure renovaties, maar huren ook tuinmannen en huishoudsters in om hun investeringen te verzorgen.

investeringen

Na het kopen van onroerend goed beginnen loterijwinnaars vrijwel onmiddellijk na te denken over investeringen. Ze gaan op zoek naar mogelijkheden die hen een inkomen zullen opleveren. De keuze voor een investering is meestal een persoonlijke beslissing.

De meeste winnaars gaan verschillende routes als het gaat om investeringen. Sommige winnaars kiezen ervoor om te beleggen in aandelen, cryptocurrencies of onroerend goed. Hoewel sommige winnaars fortuin hebben gemaakt op de financiële markten, wordt onroerend goed vaak gezien als een veiliger en zekerder pad.

Loterijwinnaars die in onroerend goed investeren, gaan zelden de fout in, aangezien de industrie in bijna elk deel van de wereld booming is.

Luxe

Winnaars uit het verleden hebben bevestigd dat de mogelijkheden om geld uit te geven eindeloos zijn. Sommige luxe-uitgaven omvatten alles van merkkleding, herenhuizen, luxe auto's, renpaarden en vliegtuigen tot lokale racebanen.

Jim Hayes is een van de winnaars die ervoor koos om in luxe te investeren na het winnen van een loterij van $ 2,5 miljoen in 2002. Van zijn recordwinst kocht Hayes een paardenboerderij van $ 1,3 miljoen en ging door met het renoveren van oude gebouwen tot gastvrije huizen.

Goede doelen

Sommige loterijwinnaars zijn meestal niet uit op bezittingen en investeringen. In de meeste gevallen kunnen alleen degenen die verstandige investeringsbeslissingen willen nemen een deel van hun geld aan goede doelen en liefdadigheidsinstellingen besteden. In het licht daarvan zijn hier enkele loterijwinnaars die hebben gewonnen en teruggegeven.

  • Bob Erb: won $ 25 miljoen van de Lotto Max Jackpot en schonk bijna $ 8 aan goede doelen
  • László Andraschek: won $ 1,7 miljoen (636 Hongaarse forint) en beloofde het grootste deel van zijn winst aan zijn stichting die alcoholisten en misbruikte vrouwen steunde
  • Tom Christ: won $ 40 miljoen Lotto Max en koos ervoor om het volledige bedrag aan een goed doel te schenken

Laatste gedachten

Volgens onderzoeken uitgevoerd door de Gecertificeerd Financieel Planner Board of Standards, is het duidelijk dat bijna een derde van de grote loterijwinnaars binnen een paar jaar failliet gaat. Verhalen van loterijwinnaars die arm zijn geworden door onverstandige financiële beslissingen zullen altijd intrigeren.

Loterijspelers wordt geadviseerd om serieus na te denken over hun financiële toekomst als de dag komt. Hoewel leren wat loterijwinnaars met hun geld doen een goede manier kan zijn om zich voor te bereiden, is het altijd raadzaam om juridische en financiële adviseurs in te huren.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Winnende Powerball-nummers voor 22 april-trekking met een jackpot van $ 115 miljoen op het spel
2024-04-23

Winnende Powerball-nummers voor 22 april-trekking met een jackpot van $ 115 miljoen op het spel

Nieuws