Beste online loterijen in Verenigd Koninkrijk 2024

Het kopen van loten is immens populair in Engeland. Sterker nog, meer dan 70% van de Britten koopt regelmatig kaartjes. Voor slechts twee pond maakt een speler kans op een lucratieve jackpot. De Nationale Loterij heeft een verscheidenheid aan populaire spellen, die worden beheerd door Camelot UK, een bedrijf met een vergunning van de gokcommissie van het land.

Een ander voordeel van de reeds omvangrijke kaartverkoop is dat loterijen zijn uitgesloten van de wet die gokken beperkt tot inwoners die jonger zijn dan 18 jaar. Britten vanaf 16 jaar mogen loten kopen. Winnaars kunnen kiezen voor forfaitaire betalingen, een aantrekkelijke bonus voor betere mensen die geen termijnbetalingen hoeven te accepteren.

Beste online loterijen in Verenigd Koninkrijk 2024
Geschiedenis van loterijen in het VK
Geschiedenis van loterijen in het VK

Geschiedenis van loterijen in het VK

Engeland lanceerde de nationale loterij in 1566-1569 nadat koningin Elizabeth de loterij had gekozen als middel om geld in te zamelen voor havenreparaties. Bewoners die de loten konden betalen, vertrouwden de overheid niet en beschouwden het tijdverdrijf als immoreel.

Destijds kochten gokkers slechts 10% van de beschikbare 400.000 beschikbare tickets. In de daaropvolgende decennia verkocht de Engelse regering de rechten op de loten aan makelaars. Makelaars huurden hardlopers in om kaartjes te verkopen. Vaak verkochten makelaars aandelen van tickets aan die gokkers die wilden wedden maar geen geld hadden voor de volledige ticketprijs.

Naast openbare loterijen zamelden ook particuliere loterijen geld in voor goede doelen. Een loterij heeft bijvoorbeeld geld ingezameld om een groep te helpen zich te vestigen in Jamestown in Amerika. In 1826, na 250 jaar in bedrijf, gaf de regering de loterijen op, die door critici en sommige fracties in het parlement belachelijk werden gemaakt.

Geschiedenis van loterijen in het VK
Loterij tegenwoordig in Engeland

Loterij tegenwoordig in Engeland

Het loterijklimaat van vandaag in het Verenigd Koninkrijk verschilt enorm van het bescheiden begin. De meest populaire loterij in Groot-Brittannië begon in 1994, genaamd de Britse Nationale Loterij. In 2002 veranderde de naam in Lotto. Spelers kiezen zes nummers van 1 tot 50 of accepteren willekeurige nummers voor slechts £ 2 per regel.

Een gokker mag maximaal zeven regels voor elke strook kopen en maximaal 10 strookjes in één aankoop kopen. Loten zijn elke dag online verkrijgbaar, op postkantoorlocaties en bij verschillende lokale retailers.

In 2005 reguleerde de UK Gambling Commission vergunninghoudende kansspelinrichtingen in Engeland. Gelanceerd om zowel gokkers als exploitanten te beschermen, houdt de Commissie zich aan strikte wetten en beoordeelt ze bedrijven zorgvuldig voordat ze een vergunning verleent om binnen de Britse grenzen te opereren.

Voor gokkers biedt de loterij een kans om aanzienlijk geld te ontvangen voor een kleine investering. Winnaars hoeven alleen de zes nummers te matchen om de hoofdloterij te winnen. Bij meerdere winnaars wordt de prijs gelijk verdeeld.

Beginnend bij £ 5 miljoen voor zaterdag en £ 2,5 miljoen voor de trekking van woensdag, loopt de pot op tot de volgende trekking, als niemand wint. Nadat de jackpot hoger is dan £ 22 miljoen, wordt deze een laatste keer opgebouwd voordat de regelgevers de prijs verdelen onder de gokkers die de meeste overeenkomende nummers hebben gekozen.

Loterij tegenwoordig in Engeland
Favoriete loterijspellen van Britse spelers

Favoriete loterijspellen van Britse spelers

Online directe winst

Voor spelers die onmiddellijk willen winnen, is online instant winst het ticket. Sommige instant-win-spellen zijn als krasloten en andere bevatten interactief spelen, zoals dobbelstenen gooien. Het spel is uitsluitend gebaseerd op geluk en vereist geen vaardigheden of mentale scherpte om te winnen.

Spelers registreren zich voor een Instant Win-spel. Deelnemers kunnen 'kopen' of 'proberen'. Probeerspellen zijn gratis, vereisen geen betaling en bieden geen uitbetaling. De kosten om games te spelen om kans te maken op een overwinning variëren echter tot £ 5. Bij een Instant Win-spel van £ 5 maakt een speler kans op het winnen van £ 1 miljoen.

Lotto HotPicks

Een hot ticket zijn de Lotto HotPicks. Flexibiliteit is de sleutel tot de attractie, aangezien gokkers kunnen kiezen tussen 1 tot 5 nummers. Het kiezen van Pick 5 of Pick 1 kost een speler slechts £ 1 per lijn. Op zaterdag en woensdag trekken de HotPicks winnende nummers. Winnende tickets moeten overeenkomen met alle nummers.

Thunderball

Thunderball biedt gokkers een kans op een half miljoen voor slechts £ 1. Met trekkingen op zaterdag, vrijdag en woensdag kopen spelers kaartjes met vijf cijfers van 1 tot 39, plus het Thunderball-cijfer gekozen uit de nummers 1 tot 14.

De Lucky Dip is ook beschikbaar voor Thunderball, waardoor consumenten de mogelijkheid hebben om een kaartje met een willekeurig nummer te kopen. Net als bij andere spellen mogen spelers alle zeven lijnen per strookje gebruiken, met een aankooplimiet van 10 strookjes - Thunderball's hoofdprijslimieten op £ 500.000.

EuroMillions

EuroMillions trekt spelers van over de hele wereld aan. Spelers kopen tickets uit Ierland, België, Monaco, Spanje en tal van andere landen. Het is geen wonder dat de prijs exorbitant is, aangezien de winnaars in sommige gevallen £ 174 miljoen mee naar huis nemen. Mensen betalen gedurende de week £ 2,50 per lijn voor tickets, in de hoop de dinsdag- en vrijdagavond jackpot te winnen.

Met zeven lijnen op een slip en een limiet van 10 slips voor spelers die ervoor kiezen om op meerdere slips in te zetten, voeden spelers over de hele wereld de exponentiële groei van de jackpots. Tickets zijn beschikbaar op mobiele applicaties, loterijwebsites of retailers in het hele land tot 19.30 uur op de trekkingsavond.

Door vijf cijfers van 1 tot 50 te selecteren, plus een paar gelukssterren van 1 tot 12, kunnen gokkers meedoen om te winnen. Sommigen geven de voorkeur aan de Lucky Dip, een willekeurig nummerselectieproces. Winnaars matchen zowel het hoofdnummer als het gelukkige sternummer om de prijs te winnen.

Favoriete loterijspellen van Britse spelers
Betaalmethoden in Engeland

Betaalmethoden in Engeland

Contant en tegoed

Cash is koning als het gaat om de Britse loterij. Jarenlang hadden regelgevers zelfs contant geld nodig om een lot of kraskaart te kopen. Nu er meerdere loterijen beschikbaar zijn en veel burgers gedwongen thuis te blijven vanwege de pandemie, evolueert de manier om loten te kopen.

Hoewel gokkers nog steeds tickets kunnen kopen bij meer dan 5.000 postkantoorlocaties en retailers in de hele regio, zijn loten nu ook online beschikbaar. De site van Camelot biedt spelers de mogelijkheid om Daily Play-, EuroMillions-, Thunderball- en UK Lotto-tickets te kopen. Bij gebruik van een Britse debetkaart, ontvangen spelers die winnen winsten die worden teruggestort op de debetkaart die is gebruikt om het ticket te kopen.

Automatische incasso

een innovatieve betalingswijze voor de Nationale Loterij omvat de mogelijkheid tot automatische incasso. Met een bankrekening kunnen spelers een maandelijkse afschrijving toestaan om loten te betalen. Er zijn geen extra kosten van toepassing. Kies gewoon een spel. EuroMillions, Thunderball en Lotto accepteren allemaal automatische incasso's. Kies de nummers of kies de willekeurige Lucky Dip. Kies trekkingsdagen voor elk favoriet spel. Kies online automatische incasso.

Na registratie en het verstrekken van betalingsgegevens, zijn domiciliëringen helemaal klaar. De betalingen voor de aankoop van loten gaan automatisch en continu door totdat de speler de Nationale Loterij op de hoogte stelt van de wens om de domiciliëring te annuleren.

Betaalmethoden in Engeland
Toekomst van loterijen in Engeland

Toekomst van loterijen in Engeland

Sinds 2020 heeft de Covid-19-pandemie een situatie gecreëerd die casinogangers naar binnen dwong. Sommige van deze gokkers wendden zich tot de loterij, wat aanzienlijk bijdraagt aan de groei van online gokken. Als gevolg hiervan herziet de Commissie haar beleid om te begrijpen hoe ze het beste aan de gokvraag naar online gokkers kan voldoen.

Regelgevers zijn al overgestapt op strengere leeftijdsverificatieprocessen voor gokkers. Als de populariteit van online loten kopen blijft uitbreiden, worden Britten geconfronteerd met de lelijkheid van gokverslaving. Sommige beleidsmaatregelen zijn bedoeld om verslaving te beteugelen voor degenen die niet in staat zijn om zelf hun gedrag te controleren.

In de komende jaren kunnen strengere regelgeving van invloed zijn op de markt, aangezien de Commissie vastberaden wil blijven over het beleid dat is ingevoerd om Britten en vestigingen die loten verkopen te beschermen. Hoge boetes wachten op degenen die niet voldoen aan de Britse gokregels. Het potentieel van de markt wordt aangewakkerd door Britten die op zoek zijn naar entertainment en hopen grote sommen geld te winnen.

Toekomst van loterijen in Engeland
Zijn loterijen legaal in Engeland?

Zijn loterijen legaal in Engeland?

In 1993 zette de Britse National Lottery Act het kader voor het reguleren van de Engelse loterij-infrastructuur. De loterij is juridisch gezien een belangrijk aspect van de Britse samenleving. In 1994 vond de eerste loterij plaats in november. De loterij is opgericht om geld in te zamelen voor goede doelen en heeft sinds de oprichting meer dan £ 35 miljard opgehaald en consumenten meer dan £ 59 miljard aan prijzengeld betaald.

Bij de Nationale Loterijwet werd het eerste bureau van de Nationale Loterij opgericht, dat beheert hoe de loterijopbrengsten worden verdeeld. Camelot won de eerste Britse loterijlicentie in een competitief biedproces. Het UK National Lottery Office reguleert de loterij via een in 1999 opgerichte nationale commissie. In 2005 werd de Gambling Act door het parlement ingesteld om alle kansspelen te controleren, waarbij de bevoegdheden werden overgedragen aan de lokale autoriteiten.

In 2006 maakte de wet de weg vrij voor de oprichting van de UK Gambling Commission, die in 2013 de controle over de regelgevende taken voor de loterij overnam toen het de verantwoordelijkheden op zich nam van de National Lottery Commission. De Commissie beschermt consumenten, reguleert bedrijven, beoordeelt exploitanten en zorgt ervoor dat de hoogste opbrengst wordt verdeeld over goede doelen.

Licenties

In 2007 gaf de Gambling Commission Camelot een hernieuwde vergunning om de loterij te exploiteren. Zelfs met het biedingsproces won het bedrijf in 2009 zijn derde licentie. Hoewel de regelgevers voorspelden dat de licentie slechts tien jaar zou duren. Het is verlengd tot 2023.

Oorspronkelijk eigendom van vier investeerders, waaronder Fujitsu Services en Royal Mail Enterprises, hebben de oorspronkelijke eigenaren van Camelot de aandelen sindsdien verkocht aan het lerarenpensioenplan van Ontario.

Andere taken van Camelot zijn het op de markt brengen van nieuwe loterijproducten, het ontwerpen van spellen en het bieden van consumentenbescherming. Als erkenning voor het succes van Camelot, blijft Groot-Brittannië het contract van het bedrijf verlengen en erkent het zijn succes bij het bereiken van essentiële fondsenwerving voor vitale doelen, waaronder £ 500 miljoen die in 2012 werd opgehaald voor de Olympische Spelen in Londen.

Zijn loterijen legaal in Engeland?
FAQ

FAQ

Welke loterijspellen zijn beschikbaar in het VK?

Er zijn verschillende loterijspellen beschikbaar voor Britten om te spelen. Lotto is populair in Engeland, maar EuroMillions bereikt spelers over de hele wereld en zorgt voor hoge jackpotbedragen. Britten kiezen ook voor Instant Win-krasloten, Thunderball en Lotto Hotpicks. Alle grote loterijspellen in het VK bieden aanzienlijke prijzen aan winnaars. Om te wedden, kiezen spelers favoriete nummers, in de hoop dat ze overeenkomen met de winnende nummers voor elke loterijtrekking.

Hoeveel van de opbrengst van de loterij gaat naar goede doelen?

De Britse Nationale Loterij behoudt slechts 1% van de inkomsten uit loterijopbrengsten. 95% wordt verdeeld onder loterijwinnaars en goede doelen. 4% wordt toegepast ter compensatie van de operationele kosten. Als een van de meest efficiënte en effectieve loterijvestigingen ter wereld, gebruikt de Britse loterij de opbrengst om een verschil te maken in het hele land.

In 2017 ontvingen kunst-, sport-, erfgoed-, gezondheid-, milieu- en onderwijsprojecten een percentage van de loterijopbrengst.

De populariteit van de Britse Nationale Loterij staat in schril contrast met de kritiek die loterijadvocaten ontvingen bij het begin van de legalisering van loterijen in het land. Door zowel nationaal als internationaal te groeien, blijven spelers kansen nemen om grote jackpots te winnen.

Van £ 500.000 tot meer dan £ 60 miljoen, de jackpots groeien samen met de toenemende speldeelname van Britten uit het hele land. De Commissie en haar contractant Camelot staan bekend om hun efficiënte operationele praktijken en hebben een robuuste loterij-infrastructuur gecreëerd, die miljoenen blijft ophalen ter ondersteuning van belangrijke openbare en sociale projecten in het Verenigd Koninkrijk.

FAQ