Nieuws

October 2, 2023

Prijs van $ 1,04 miljard ligt voor het oprapen na de laatste Powerball-trekking

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserJasper de VriesLocaliser

Na een trekking op 30 september 2023 overschreed de Powerball-jackpot de grens van $1 miljard. Dit was nadat de jackpot niet werd opgeëist en $1,04 miljard bedroeg, met een contante waarde van $478,2 miljoen voor de volgende trekking op maandagavond.

Prijs van $ 1,04 miljard ligt voor het oprapen na de laatste Powerball-trekking

Geen enkel ticket had alle zes de nummers in de Powerball-trekking op zaterdag. De winnende nummers waren 19, 30, 37, 44, 46 (witte ballen) en 22 (rode Powerball). Bovendien was de Power Play-vermenigvuldiger 2X.

Maar de trekking was een vreugdevol moment voor meer dan 2,5 miljoen loten in de Verenigde Staten. Van dit verbazingwekkende aantal kwamen vijf kaartjes overeen met alle vijf witte ballen en wonnen elk $ 1 miljoen.

Twee andere kaartjes, verkocht in Indiana en North Carolina, hadden dezelfde witte balcombinatie en verdienden $ 2 miljoen met de Power Play-functie, wat $ 1 extra per spel kost. Andere belangrijke overwinningen waren onder meer 55 tickets die elk $ 50.000 wonnen en negen tickets die elk $ 100.000 wonnen.

Een Powerball-hoofdprijs werd voor het laatst gewonnen op 19 juli, toen een winnend ticket in Californië dezelfde nummers had voor alle vijf de witte en rode ballen, wat een Jackpot van $ 1,08 miljard. Sindsdien heeft niemand de jackpot gewonnen gedurende 32 opeenvolgende trekkingen.

Deze beloning is de op een na grootste jackpot in de loterij spel dit jaar en de vierde grootste in de hele geschiedenis van het loterijspel. Edwin Castro, een voormalig leerling van een openbare school uit Californië, Verenigde Staten, is houder van het record voor de hoogste Powerball-overwinning nadat hij eind vorig jaar $ 2 miljard had gewonnen.

Als een gelukkige Powerball-speler maandag de jackpot wint, heeft hij deze twee opties:

  • Neem een ​​prijs ter waarde van naar schatting $ 1,04 miljoen aan annuïtaire betalingen
  • Neem een ​​forfaitair bedrag dat wordt geschat op $ 478,2 miljoen

In het eerste geval is de loterij exploitant zegt dat de speler onmiddellijk een betaling krijgt en vervolgens 29 jaarlijkse betalingen die met 5% blijven stijgen. De schattingen voor de twee opties zijn exclusief belastingen.

Een Powerball-ticket kost $ 2 en is verkrijgbaar in 45 staten, het District of Columbia, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. De trekkingen worden live uitgezonden vanuit de trekkingsstudio van de Florida Lottery in Tallahassee op maandag, woensdag en zaterdag om 10:59 EST. Spelers kunnen de loterijtrekking ook streamen op de Powerball.com-website.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, bij LottoRanker 'Lotto Lorekeeper' genoemd, maakt gebruik van haar nauwgezette onderzoeksvaardigheden en culturele diepgang uit Kerala, India, om licht te werpen op mondiale loterijfenomenen. Uitgerust met een scherp gevoel voor detail en een voorliefde voor data, duikt ze diep in de loterijwereld en onthult verborgen juweeltjes en trendpatronen.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Laatste nieuws

Wereldwijde loterijuitgaven: trends en impacts
2023-11-21

Wereldwijde loterijuitgaven: trends en impacts

Nieuws