Nieuws

February 13, 2024

Pleiten voor de afschaffing van de limiet van £ 50 miljoen op de verkoop van liefdadigheidsloterijen: dringende actie nodig om goede doelen te ondersteunen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Gordon-parlementslid Richard Thomson pleit voor het afschaffen van de limiet van £ 50 miljoen op de jaarlijkse verkoop van liefdadigheidsloterijen. Dit plafond belemmert aanzienlijk het vermogen van loterijen om financiering te verstrekken aan liefdadigheidsinstellingen, wat resulteert in een verlies van miljoenen ponden aan steun aan organisaties uit de derde sector.

Pleiten voor de afschaffing van de limiet van £ 50 miljoen op de verkoop van liefdadigheidsloterijen: dringende actie nodig om goede doelen te ondersteunen

De vraag naar financiering van liefdadigheidsinstellingen is enorm gestegen te midden van de crisis in de kosten van levensonderhoud en de nasleep van de pandemie. Liefdadigheidsloterijen zijn echter de enige vorm van gokproducten waarvoor een jaarlijks verkoopplafond geldt, waardoor een onnodige limiet wordt opgelegd aan de fondsen die voor goede doelen worden ingezameld.

Om dit probleem aan te pakken organiseerde de heer Thomson samen met de Volkspostcodeloterij een virtuele financieringsoperatie voor lokale vrijwilligersorganisaties. Hij steunt ook hun campagne om er bij de Britse regering op aan te dringen dringend de verkooplimiet van £ 50 miljoen op liefdadigheidsloterijen af ​​te schaffen. Deze actie is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat liefdadigheidsinstellingen in het hele land geen essentiële financiering mislopen.

Het huidige plafond van £50 miljoen vertegenwoordigt een daling van 17,4% in reële termen als gevolg van de hoge inflatie en de crisis in de kosten van levensonderhoud. Als de limiet op zijn plaats blijft, zal de waarde ervan elk jaar blijven eroderen. De komende vijf jaar zullen naar verwachting ongeveer 100 goede doelen die door de Volkspostcodeloterij worden gesteund, ruim £ 175 miljoen aan extra financiering mislopen.

De heer Thomson heeft de minister van Financiën geschreven, waarin hij het belang benadrukt van het afschaffen van de jaarlijkse verkooplimiet van de liefdadigheidsloterij. Hij benadrukt dat het onrechtvaardig is als essentiële financiering wordt onthouden aan goede doelen die diensten verlenen aan kwetsbare individuen vanwege verouderde regelgeving.

Concluderend is het absoluut noodzakelijk dat de minister van Financiën en de Britse regering actie ondernemen en de verkooplimiet voor liefdadigheidsloterijen afschaffen. Door dit te doen kunnen ze een aanzienlijk verschil maken voor goede doelen en ervoor zorgen dat zij de nodige financiering ontvangen om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te ondersteunen.

Als u op dit artikel wilt reageren, kunt u uw mening hier doorgeven en mogelijk worden deze in gedrukte vorm gepubliceerd.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Winnende Powerball-nummers voor 22 april-trekking met een jackpot van $ 115 miljoen op het spel
2024-04-23

Winnende Powerball-nummers voor 22 april-trekking met een jackpot van $ 115 miljoen op het spel

Nieuws