Turkije

Een ander aspect dat zou kunnen verklaren waarom de meeste Turkse gokkers van prijstrekkingen houden, is de beschikbaarheid van opties. Ze zijn niet beperkt tot de nationale loterij omdat ze zich kunnen inschrijven bij wereldwijde goksites en krijg toegang tot veel lottospellen waarvan de prijzen en regels verschillen.

Natuurlijk gebruiken ervaren spelers die online op dit spel wedden verschillende maatregelen om veilig te blijven. Deze omvatten het kiezen voor gelicentieerde platforms en het geheim houden van de details van hun gokaccounts.

Opvallend is dat veel Turken het ook niet erg vinden om zich bij meerdere websites te registreren, omdat het hen in staat stelt om vele prijstrekkingen te ontdekken, wat uiteindelijk hun entertainment een boost geeft.

Turkije
Favoriete loterijspellen van Turkse spelers
Favoriete loterijspellen van Turkse spelers

Favoriete loterijspellen van Turkse spelers

Dit zijn de meest geprefereerde loterijspellen in Turkije:

Loto Sayisal

De Sayisal Loto, gelanceerd door Milli Piyango in 1996, is een favoriet voor veel Turken. Elke deelnemer moet instapkosten van 3 TRY betalen en kans maken op een jackpot van minimaal 1,2 miljoen TRY. De laatste kan maar drie keer omrollen, en als niemand het geluk heeft om het in te pakken, wordt het gedeeld door lagere niveaus.

De grootste Sayisal Loto-jackpot ooit toegekend was 6,86 miljoen TRY in 2008. De tijden zijn echter veranderd en de huidige rollover-regels maken het moeilijk om zo'n grote prijs te verzamelen. Aan de positieve kant heft de overheid geen belastingen op de winsten van dit spel.

op Numara

Hier is nog een prijstrekking die de Millî Piyango İdaresi beheert. Het werd geïntroduceerd in 2002 en staat bekend om zijn speelgemak. Punters moeten tickets kopen bij gerenommeerde agenten en 22 nummers tussen 1 en 80 handmatig of met de beschikbare Quick Pick-optie selecteren. Ze komen alleen in aanmerking voor de jackpot als ten minste 6 van hun keuzes overeenkomen met de trekking.

De winnaar van On Numara ontvangt zijn uitbetaling als een eenmalig belastingvrij bedrag.
Het is vermeldenswaard dat deze loterij niet alleen beschikbaar is voor Turken; spelers uit andere landen kunnen er ook op wedden. Mochten ze winnen na de lotto resultaten zijn bekend, hebben ze mogelijk de hulp van online agenten nodig om hun jackpots te verzamelen.

Superloto 6/54

De Turkse Super Loto werd opgericht in 2007 en net als de Loto Sayisal prikkelt het ook de fantasie van veel gokkers.

De gegarandeerde minimumprijs is 900.000 TRY, wat lager is dan die van andere prijstrekkingen in Turkije. Desalniettemin zijn de winkansen groot, waardoor de jackpot in korte tijd kan groeien.

In 2008 won een Super Loto 6/54-speler 42,5 miljoen TRY; in 2009 nam een ander maar liefst 34,1 miljoen TRY mee naar huis. Dit zijn de grootste jackpots ooit gewonnen in de geschiedenis van deze Turkse prijstrekking.

Met name worden alle Super Loto-winsten uitbetaald als onbelaste forfaitaire bedragen, en winnaars hebben een jaar de tijd om ze te claimen.

Sans Topu

Turken wedden al sinds 2001 op Sans Topu toen het werd gelanceerd. De trekking vindt plaats op woensdag en zondag. En gokkers moeten 2 TRY betalen om hun inzendingen te plaatsen voordat het begint.

De kans om deze prijstrekking te winnen is 1 op 3.895.584. Om te spelen, moeten spelers vijf nummers van 1-34 en een bonusnummer tussen 1 en 14 selecteren. Hun eerste vijf keuzes moeten overeenkomen met de laatste om te winnen.

Favoriete loterijspellen van Turkse spelers
Loterijbetaalmethoden in Turkije

Loterijbetaalmethoden in Turkije

Er zijn verschillende manieren waarop Turken winsten kunnen storten of opnemen van hun online loterijsites. Bekijk vandaag nog de meest populaire opties:

 • PayPal
 • Skrill
 • ecoPayz
 • Neteller
 • Overschrijving
 • Visa
 • MasterCard
 • UnionPay
 • BKM Express
 • American Express
 • Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Tron en Litecoin

Dus, wat is de beste bankmethode voor Turkse lottospelers? Het antwoord op deze vraag varieert, afhankelijk van de behoeften, voorkeuren en ervaringen van een wedder. Wanneer men bijvoorbeeld verlangt naar anonimiteit, past het gebruik van digitale valuta het beste bij hen. Als ze problemen hebben gehad met een bepaald systeem, heeft het geen zin om ze over te halen het opnieuw te gebruiken, omdat ze al ontevreden zijn.

Desalniettemin moet een ideaal betalingssysteem voor een fan van prijstrekkingen in Turkije de Turkse lira (TRY), de officiële munteenheid van het land, accepteren. Dit is de beste manier om te voorkomen dat hun gokbudget in de war raakt door conversiekosten te betalen.

Bovendien zouden liefhebbers van Turkse prijstrekkingen moeten kiezen voor veilige banksystemen met snelle verwerkingstijden. Dagen wachten om de jackpot te ontvangen kan frustrerend zijn en kan hen zelfs ontmoedigen om deze kansspelen opnieuw te spelen.

Bovendien moeten Turken kiezen voor loterijbetalingsopties die Turkije dienen. De waarheid is dat een systeem misschien alle juiste vakjes aanvinkt, maar als het niet beschikbaar is in het land, is het onhandig voor spelers.

Loterijbetaalmethoden in Turkije
Zijn loterijen legaal in Turkije?

Zijn loterijen legaal in Turkije?

Ja, zolang de staat ze geeft. Het is een feit dat de loterijwereld in Turkije een beetje verwarrend kan zijn, omdat sommige spellen legaal zijn en andere niet. Daarom moeten spelers zoveel mogelijk leren over deze online casino-opties, te beginnen met hun legaliteit en wat er van gokkers en aanbieders wordt verwacht.

Loterijwetgeving in Turkije

De Turkse wet vereist dat deelnemers aan de prijstrekking ten minste 18 jaar oud zijn. Toch zijn sommige tieners gefascineerd door deze spellen en hebben ze geprobeerd er online op te wedden, maar ze hebben weinig succes. Het punt is dat de meeste goksites in Turkije extreem streng zijn, en ze keuren geen accounts goed tenzij de aanvrager bewijst dat ze meerderjarig zijn.

De Turkse regering heeft het initiatief genomen om minderjarige loterijweddenschappen aan banden te leggen door het onwettig te verklaren om reclame te maken voor prijstrekkingen aan minderjarigen, omdat zij hen kwetsbaar acht, naast gokverslaafden. Gelukkig biedt de staat deze spellen aan en verkoopt ze ze alleen aan volwassenen die er op verantwoorde wijze aan kunnen deelnemen.

Op het moment van schrijven is de Nationale Loterijadministratie de instantie die geautoriseerd is om prijstrekkingen in Turkije uit te voeren. Het biedt een breed scala aan opties in samenwerking met de Millî Piyango, waaronder On Numara (22/80), Süper Loto (6/54) en Sayısal Loto (6/49).

Zijn loterijen legaal in Turkije?
Loterijhandelingen in Turkije

Loterijhandelingen in Turkije

Decreet nr. 30 is de loterijwet in Turkije. Volgens het rapport is het spelen van prijstrekkingen die door de staat worden aangeboden legaal, maar het is Turken verboden om deel te nemen aan spellen die worden aangeboden door buitenlandse gokwebsites. Gokkers in het land wedden echter nog steeds op loterijen uit andere delen van de wereld en winnen zelfs jackpots, die meestal hoger zijn dan die van de nationale loterij.

De Turkse regering wil zich graag houden aan Decreet nr. 30 en ervoor zorgen dat spelers hetzelfde doen. Daarom heeft het verschillende stappen ondernomen om te voorkomen dat ze toegang krijgen tot offshore loterijplatforms, waaronder het blokkeren van alle gokaankopen. Dit betekent dat een Turkse bankrekeninghouder geen geld kan storten op een buitenlands gokplatform of uitbetalingen kan opnemen.

Als een Turk wordt betrapt op het genieten van buitenlandse prijstrekkingen, kan hij worden gedwongen een boete te betalen van maximaal £ 500. De Turkse wet is zelfs strenger voor onafhankelijke loterijexploitanten, omdat ze gevangenisstraffen krijgen voor het illegaal aanbieden van het spel.

Aangezien het Turken niet is toegestaan om online op prijstrekkingen te wedden, ontbreekt het land aan een afdeling die toezicht houdt op deze vorm van internetgokken.

Loterijhandelingen in Turkije
Geschiedenis van loterijen in Turkije

Geschiedenis van loterijen in Turkije

De eerste prijstrekkingen in Turkije werden al in de jaren 1880 georganiseerd. In die tijd waren ze populairder onder niet-moslimgemeenschappen omdat ze ze acceptabel vonden en een geweldige manier om plezier te hebben. Al snel realiseerde de staat zich dat de spellen winstgevend waren en besloot ze ervan te profiteren om de overheidsinkomsten te verhogen.

Een van de oudste prijstrekkingen in Turkije was Piyango, opgericht in 1890. Het bevatte zwart-witte kaarten en een jackpot van ongeveer 7.100 Turkse lira. Helaas is er geen geloofwaardige informatie gepubliceerd over hoe lang dit spel duurde of de procedure die spelers volgden om erop te wedden.

In 1939 werd de Millî Piyango İdaresi (Nationale Loterij Administratie) opgericht om prijstrekkingen in Turkije te organiseren en te beheren. Tegenwoordig biedt het Turken een overvloed aan vermakelijke spellen.

Geschiedenis van loterijen in Turkije
Loterij tegenwoordig in Turkije

Loterij tegenwoordig in Turkije

Vandaag de dag bedient de Nationale Loterij nog steeds liefhebbers van prijstrekkingen in Turkije. Maar in tegenstelling tot enkele decennia geleden, kunnen inwoners van andere staten op zijn spellen wedden zolang ze de legale leeftijd voor gokken hebben bereikt. De meeste van deze buitenstaanders maken gebruik van de diensten van betrouwbare agenten om de vereiste tickets te kopen en zich te houden aan de belastingwetten van het land met betrekking tot winsten.

Ook kunnen Turken nu online prijstrekkingen ontdekken, een optie die in het verleden niet beschikbaar was. Vaker wel dan niet, surfen ze op internet om de beste online loterijen te vinden en erop te wedden. De meeste van deze opties hebben de volgende kenmerken:

Royale lottobonussen

Veel online prijstrekkingen in Turkije komen met lucratieve promoties om gokkers aan te moedigen ze te proberen, soms zonder geld uit te geven. In de meeste gevallen hebben de aanbiedingen verschillende inzetvereisten waaraan men moet voldoen om van hun uitbetalingen te genieten als ze winnen.

Enorme jackpots

Tegenwoordig bieden online loterijen in Turkije enorme jackpots die van optie tot optie verschillen. De meeste ervaren spelers weten dat de kans om ze te winnen vrij klein is, maar ze wedden nog steeds op de spellen voor de lol.

Loterij tegenwoordig in Turkije
Toekomst van loterij in Turkije

Toekomst van loterij in Turkije

Loterijen zullen in Turkije nog populairder worden. Het lijdt geen twijfel dat er in de toekomst meer van deze online casinospellen beschikbaar zullen zijn, nog steeds met aantrekkelijke jackpots en premium software die is ontworpen om de beste ervaringen te bieden.

Op het moment van dit schrijven zijn niet-statelijke online loterijweddenschappen illegaal in Turkije, en het is onwaarschijnlijk dat de regering het verbod zal opheffen. Turken zullen dus zeker IP-blokkers blijven gebruiken om toegang te krijgen tot de best beoordeelde offshore goksites op internet.

Toekomst van loterij in Turkije
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kunnen Turkse spelers Powerball winnen?

Ja. Turkse lottospelers kunnen Powerball spelen en winnen, ongeacht of ze zich in de VS of andere delen van de wereld bevinden.

Is het legaal voor buitenlanders om mee te doen aan de loterij in Turkije?

Ja. De Turkse wet verbiedt toeristen niet om deel te nemen aan prijstrekkingen.

Heeft de Turkse regering de loterij verboden?

Nee. De Turkse wet verbood alle gokactiviteiten, met uitzondering van staatsprijstrekkingen en sportweddenschappen.

Zijn er lotto-zwendel in Turkije?

Ja, fraude met prijstrekkingen is niet zeldzaam in Turkije. Verschillende oplichters hebben geprobeerd Turken te misleiden om geld uit te geven aan tickets in de hoop nep-jackpots te winnen, en sommigen zijn het slachtoffer geworden van hun bedrog.

Hoe oud moet een speler zijn om mee te doen aan de loterij in Turkije?

De wet vereist dat Turken minimaal 18 jaar zijn om deel te nemen aan een prijstrekking.

Bedienen offshore-loterijsites Turkije?

Ja. Op het moment van schrijven verwelkomen talloze lotto-sites Turken.

Wat zijn de aspecten van de beste lottowebsites in Turkije?

Beveiliging, mobiel-responsieve ontwerpen en betrouwbare ondersteuning zijn enkele kenmerken van toploterijsites die Turkse spelers bedienen.

Wanneer kunnen Turken meespelen met de lotto?

Turkse gokkers kunnen prijstrekkingen ontdekken wanneer ze maar willen, zolang ze maar het geld hebben om de vereiste tickets te kopen.

Veelgestelde vragen