Beste Vikinglotto Loterij in 2022

Online loterijspellen worden over de hele wereld gespeeld. Vikinglotto onderscheidt zich echter door zijn collaboratieve karakter. Het is een coöperatieve gokervaring tussen een aantal verschillende Scandinavische landen. Bovendien, terwijl andere spraakmakende loterijen de neiging hebben om zich te concentreren op weekendgokkers, vindt deze plaats op woensdag. In het verleden had dit spel verschillende namen, afhankelijk van het land. Bekende voorbeelden zijn Onsdags Lotto, Víkingalottó en Vikingų Loto.

Om verwarring te voorkomen wordt het nu uniform Vikinglotto genoemd, ongeacht waar de speler zich bevindt. Er zijn nummers variërend van 1 tot 48 in het zwembad. Spelers moeten er zes kiezen, evenals een "Vikingnummer" dat apart wordt getrokken. Het Viking-nummer is vergelijkbaar met de bonusballen die te zien zijn in UK National Lottery-spellen.

Beste Vikinglotto Loterij in 2022
Waar Vikinglotto-tickets kopen
Waar Vikinglotto-tickets kopen

Waar Vikinglotto-tickets kopen

Er zijn twee opties om deel te nemen aan dit spel. De gokker kan dit op de ouderwetse manier doen door kaartjes te kopen bij een fysieke winkel. Er zijn tal van winkels die geautoriseerd zijn om ze te leveren. Veel mensen kiezen ervoor om de achterkant van het ticket te ondertekenen, omdat dit hun enige bewijs van winnen is. Lezers die zich afvragen hoe ze een Vikinglotto kunnen kopen loterij ticket online zal blij zijn te weten dat het proces snel en eenvoudig is.

Het prijzengeld wordt automatisch op hun rekening gestort. Meldingen worden verzonden wanneer dit gebeurt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een loterijconciërgeservice. Zij zullen namens de klant een Vikinglotto-ticket bemachtigen.

Waar Vikinglotto-tickets kopen
Geschiedenis van Vikinglotto

Geschiedenis van Vikinglotto

Mensen die vandaag Vikinglotto online spelen, zullen misschien verbaasd zijn hoe lang het al bestaat. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1993 als de allereerste loterij met meerdere verschillende landen. Bekende zoals de EuroMillions kwam later. In de loop der jaren is zowel de populariteit als het jackpottotaal toegenomen. Oorspronkelijk namen vijf landen deel. Dit is nu verdubbeld.

Tijdens de beginjaren werd er een overeenkomst getekend tussen verschillende loterijbedrijven waarin stond dat de Vikinglotto elke woensdag zou plaatsvinden. Gedurende de jaren 90 en 2000 werden nieuwe spelformules geïntroduceerd om meer interesse te wekken na een daling van de jaarlijkse kaartverkoop. In 2005 won een speler destijds de grootste Vikinglotto ooit, met een prijs van in totaal 48 miljoen kr. Dit record wordt de komende jaren steeds verder gebroken.

Geschiedenis van Vikinglotto
Is Vikinglotto legaal?

Is Vikinglotto legaal?

Deze gokactiviteit wordt als legitiem beschouwd. Speel Vikinglotto alleen online als je wettelijk in aanmerking komt, anders kan het ticket ongeldig worden en eventuele winsten tellen niet meer mee. Momenteel kunnen mensen uit 11 verschillende landen van dit spel genieten. De landen die deelnemen zijn onder meer: IJsland, Noorwegen, Litouwen, Denemarken, Zweden, Letland, Finland, Slovenië, België en Estland. Als de gokker in een van deze plaatsen woont, kan hij legaal deelnemen aan Vikinglotto.

Ze moeten echter ook oud genoeg zijn. De minimumleeftijd is afhankelijk van het land. Litouwers en Esten kunnen zo jong zijn als 16 en nog steeds legaal een Vikinglotto-ticket kopen. Andere deelnemende landen stellen deze drempel op 18. Het is ook mogelijk voor buitenlandse gokkers om deel te nemen door gebruik te maken van een conciërgeservice.

Is Vikinglotto legaal?
Hoe Vikinglotto te spelen

Hoe Vikinglotto te spelen

Mensen die willen weten hoe ze Vikinglotto online moeten spelen, zullen merken dat het handiger, veiliger en eenvoudiger is in vergelijking met het kopen van tickets bij een traditionele winkelier. Ongeacht de methode voor het spelen van de regels zijn hetzelfde. De speler kiest zes nummers, evenals een Viking-nummer.

Prijzen worden gewonnen door deze te matchen met de officieel getrokken prijzen. Alle zeven moeten worden afgestemd om de jackpot te bereiken. De twee grootste prijzen worden uiteindelijk verdeeld tussen de winnaars in elk van de deelnemende landen.

De kaartverkoop eindigt om 18:00 uur op dezelfde dag als de trekking. Sommige landen kunnen echter iets eerder sluiten. Als het de eerste keer is dat je speelt, heeft de gokker de mogelijkheid om zich te registreren voor zijn eigen lottokaart. In Zweden en Noorwegen is dit verplicht. Elk land vereist dat de persoon een identiteitsbewijs en bankgegevens overlegt.

De claimperiode voor een prijs kan variëren. In sommige gevallen duurt het maar een maand. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een claim in te dienen. Gelukkig hebben spelers die online genieten van Vikinglotto de neiging om hun geld naar hun rekeningen te laten sturen zonder dat ze het handmatig hoeven aan te vragen.

Hoe Vikinglotto te spelen
De kansen om Vikinglotto te winnen

De kansen om Vikinglotto te winnen

Spelers kunnen regelmatig Vikinglotto-tickets online kopen en nooit de jackpot winnen. De kansen worden verder gehinderd door het feit dat meerdere landen deelnemen. Dit leidt uiteindelijk tot een toename van het aantal mensen dat deelneemt. De kans om de grootste prijs te winnen is meestal ongeveer 1 op 98.000.000.

De kans om de op één na hoogste te behalen is echter veel beter, met een kans van 1 op 14.000.000. Ondertussen kan het matchen van twee hoofdgetallen en een Viking kansen hebben van wel 1 op 58. Aan de andere kant zal de uitbetaling veel lager zijn.

In de afgelopen tien jaar hebben meer dan een dozijn spelers de grote jackpot gewonnen. Wanneer gokkers rekening houden met het aantal mensen dat elke woensdag deelneemt, worden de niet-vleiende kansen van Vikinglotto duidelijker. Ondanks dit feit is het gemakkelijker om deze loterij te winnen dan de EuroJackpot of Euromillions.

De kansen om Vikinglotto te winnen
Uitbetalingsopties

Uitbetalingsopties

Het gewonnen geldbedrag heeft invloed op de uitbetalingsmethode. Als het een online loterij ticket, dan wordt het geld meestal automatisch verzonden. Spelers moeten echter persoonlijk een verzoek indienen als het ticket bij een winkelier is gekocht. Kleinere prijzen kunnen in dit scenario contant worden verzameld. Als de winkelier niet genoeg geld beschikbaar heeft, wordt de speler doorverwezen naar een bank of makelaar.

Elk land heeft zijn eigen regels met betrekking tot Vikinglotto-uitbetalingen. In de meeste landen moet de speler jackpots met een hoger niveau rechtstreeks van het hoofdkantoor van de loterij verzamelen. De uitzondering is Denemarken, waar het geld naar bankrekeningen kan worden gestuurd nadat het door de winkelier is gevalideerd. Aangezien dit een Noordse loterij is, kunnen de winsten worden uitbetaald in de vorm van euro's of kronen.

Uitbetalingsopties
Tips en trucs voor het spelen van Vikinglotto

Tips en trucs voor het spelen van Vikinglotto

Ook al klinkt het misschien tijdrovend, het is belangrijk om alle Vikinglotto-regels te leren voordat je een ticket koopt. Meerdere organisaties doen mee. Bijgevolg kunnen de algemene voorwaarden verschillen, afhankelijk van waar de speler woont.

Er is meestal geen limiet op het aantal tickets dat één persoon kan kopen. Als ze hun kansen willen vergroten, kunnen ze overwegen om meerdere te kopen voor een enkele trekking. Als dit echter hun plan is, moeten ze alleen gokken met geld dat ze niet erg vinden om te verliezen.

Bij het verkrijgen van een lot online spelen veel mensen graag met hun geluksgetallen. Dit zal hen geen echte tactische voordelen opleveren. Vikinglotto is een kansspel. De kansen worden niet beïnvloed door te kiezen voor specifieke nummers of een geluksdip.

Aan de andere kant is een haalbare strategie om deel te nemen aan een loterijpool. De gokker kon Vikinglotto spelen met zijn vrienden, familie of collega's. Als een van hen uiteindelijk wint, wordt de prijs verdeeld onder iedereen in de pool. Deze praktijk begint in populariteit te groeien. Het helpt om de kansen te vergroten zonder dat individuen meer geld hoeven uit te geven aan loten.

Tips en trucs voor het spelen van Vikinglotto