Beste Mega Millions Loterij in 2023

In deze Mega Millions-loterijgids komt u alles te weten over wedden op een van de grootste loterijen in de Verenigde Staten. De grootste overwinning van Mega Millions was maar liefst $ 1.537 miljard. Om te beginnen is Mega Millions een online loterij die beschikbaar is voor spelers in 45 staten in de Verenigde Staten, naast het District of Columbia en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Helaas is Mega Millions momenteel niet beschikbaar in vijf staten; Alabama, Hawaï, Alaska, Utah en Nevada.

Hoewel het een in de Verenigde Staten gevestigde loterij is, kunnen spelers buiten de Verenigde Staten Mega Millions spelen. Dit is zolang ze de tickets fysiek kopen tijdens een bezoek aan een staat of regio waar Mega Millions beschikbaar is.

Beste Mega Millions Loterij in 2023
Waar Mega Millions online loten kopen
Waar Mega Millions online loten kopen

Waar Mega Millions online loten kopen

Mega Millions-loten zijn te koop in de 45 staten waar de loterij legaal is, plus het District of Columbia en de Amerikaanse Maagdeneilanden. De tickets kunnen onder andere worden gekocht bij buurtwinkels, supermarkten en benzinestations. Het is belangrijk op te merken dat Mega Millions-tickets niet worden verkocht in Alaska, Utah, Mississippi, Hawaii, Nevada en Alabama.

Hoe u online een lot kunt kopen

Online Mega Millions-speltickets kopen is ook mogelijk. Er zijn veel sites waar spelers binnen of buiten de Verenigde Staten loten voor deze loterij kunnen kopen. Nadat de aankoop op dergelijke sites is voltooid, worden de tickets namens de speler gekocht.

Waar Mega Millions online loten kopen
De geschiedenis van Mega Millions

De geschiedenis van Mega Millions

De geschiedenis van de Mega Millions-loterij gaat terug tot 1996 toen het bekend stond als The Big Game. Na de Big Game-jackpot van $ 363 miljoen in 2000, nam de belangstelling voor loterijspellen toe. Vervolgens voegden New York en Ohio zich bij New Jersey, Georgia, Maryland, Illinois, Massachusetts, Michigan en Virginia om Mega Millions te creëren.

De verkoop van Mega Millions-tickets begon officieel op 15 mei 2002, terwijl de eerste trekking werd gehouden op 17 mei 2002. Vandaag de dag is Mega Millions een van de twee grootste jackpots in de Verenigde Staten, samen met Powerball.

Grootste Mega Millions-winnaars

Net als alle andere loterijen heeft Mega Millions het lot van veel spelers veranderd. Op dit moment is de grootste winnaar een anonieme speler uit South Carolina die maar liefst $ 1.537 miljard binnenhaalde. De op één na grootste overwinning was een coole 1,05 miljard, gewonnen door een vierkoppige loterijclub uit Michigan.

De geschiedenis van Mega Millions
Is Mega Millions legaal?

Is Mega Millions legaal?

Ja. Mega Millions is legaal in 47 rechtsgebieden in Noord-Amerika. De loterij is echter niet legaal in Alabama, Hawaii, Alaska, Utah en Nevada. Maar dan kunnen spelers in deze staten deelnemen aan Mega Millions door kaartjes te kopen wanneer ze de staten bezoeken waar Mega Millions legaal is.

Leeftijdsgrenzen voor Mega Millions

Hoewel veel staten Mega Millions toestaan, kan niet iedereen deze loterij spelen. Iedereen die een Mega Millions lotto-ticket koopt, moet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Mega Millions belastingen

Net als bij alle andere loterijen zijn er belastingen die winnaars moeten betalen aan zowel de federale overheid als de deelstaatregering. De federale belasting is standaard, terwijl de staatsbelastingen van staat tot staat verschillen.

Is Mega Millions legaal?
Hoe Mega Millions te spelen

Hoe Mega Millions te spelen

Mega Millions lijkt qua gameplay vrij veel op Powerball. Spelers hebben geen speciale vaardigheden nodig om in het spel te komen.

In Mega Millions zijn er twee drums; de eerste met nummers (witte ballen), van 1 tot 70, terwijl de tweede pool nummers heeft (Gold Mega Ball/GMB), van 1 tot 25.

Om in actie te komen, moeten spelers eerst een kaartje kopen. Elk Mega Million-ticket kost $ 2. Na het kopen van een kaartje is de volgende stap het kiezen van vijf nummers van de eerste trommel en één nummer van de tweede trommel. Voor degenen die de nummers niet handmatig willen kiezen, heeft Mega Millions een functie voor het genereren van willekeurige nummers die automatisch nummers voor spelers kiest.

Het doel van deze loterij is om alle winnende nummers te matchen. Om de jackpot te winnen, moeten spelers alle nummers uit de twee pools correct matchen. Voor de goede orde, de eerste vijf cijfers hoeven niet in perfecte volgorde te staan.

Wat is Mega Millions Megaplier?

Megaplier, geïntroduceerd in januari 2011, is een functie waarmee spelers hun niet-jackpotprijzen met 2, 3, 4 of 5 keer kunnen verhogen, maar tegen een toeslag van $1 per ticket. Voor de goede orde, Mega Millions Megaplier is beschikbaar in alle staten en rechtsgebieden waar Mega Millions-tickets worden verkocht, behalve Californië.

Hoe Mega Millions te spelen
Mega Millions kansen en uitbetalingsopties

Mega Millions kansen en uitbetalingsopties

Alle kopers van Mega Million-tickets hopen de grote jackpot te winnen, of in ieder geval iets te winnen. Maar de olifant in de kamer is, wat is de kans om de jackpot of een andere prijs in deze loterij te winnen? Nou, de kans om de hoofdprijs te winnen is erg klein.

Mega Millions kansen en uitbetalingsopties
Wat zijn de kansen om Mega Millions te winnen?

Wat zijn de kansen om Mega Millions te winnen?

Er zijn in totaal 9 manieren om te winnen in Mega Millions, en de startjackpot varieert afhankelijk van de kaartverkoop. De startjackpot wordt voor elke trekking bekend gemaakt.

Hieronder staan de negen manieren om te winnen in Mega Millions en de bijbehorende kansen.

  • Hoofdprijs (jackpot) - Match 5WB en GMB: kansen zijn 1 op 302.575.350
  • $ 1.000.000 - Match 5WB: kansen zijn 1 op 12.607.306
  • $ 10.000 - Match 4WB en GMB: kansen zijn 1 op 931.001
  • $ 500 - Match 4WB: kansen zijn 1 op 38.792
  • $ 200 - Match 3WB en GMB: kansen zijn 1 op 14.547
  • $ 10 - Match 3WB: kansen zijn 1 op 606
  • $ 10 - Match 2WB en GMB: kansen zijn 1 op 606
  • $ 4 - Match 1WB en GMB: kansen zijn 1 op 89
  • $ 2 - Match GMB: kansen zijn 1 op 37

De totale kans op het winnen van een prijs in Mega Millions is 1 op 24

Naast de bovengenoemde negen manieren om te winnen, is er een exclusieve functie genaamd Just the Jackpot. Dit ticket gaat voor $ 3 en tags samen met twee spelen voor alleen de jackpot. Zoals de naam al doet vermoeden, is Just the Jackpot alleen van toepassing op de hoofdprijs.

Mega Millions-trekkingen en uitbetalingsopties

Mega Millions-trekkingen worden twee keer per week gehouden, op dinsdag en vrijdag om 23:00 uur ET. Als het gaat om uitbetalingen, zijn er twee opties. Winnaars kunnen gaan voor contant geld of lijfrente.

Wat zijn de kansen om Mega Millions te winnen?
Mega Millions tips en trucs

Mega Millions tips en trucs

In dit laatste deel van deze Mega Millions-loterijgids kijkt dit bericht naar tips en trucs om spelers te helpen bij het winnen van ten minste een prijs in deze loterij.

De eerste tip is het kopen van veel Mega Millions loten. Het voordeel van het kopen van veel tickets is dat spelers hun winkansen vergroten. Maar dan moeten spelers ervoor zorgen dat ze verantwoord spelen. De vuistregel is om een budget vast te stellen voor het kopen van tickets en dit strikt na te leven.

Een andere tip is om mee te doen aan loterijpools. Het kopen van veel tickets kan financieel uitputtend zijn, maar wat als spelers loterijpools zouden vormen, samen zouden spelen en de buit zouden delen? Dit is een truc die in het verleden heeft gewerkt.

Focussen op de gewone aantallen Mega Millions is ook een andere strategie. Meerdere nummers zijn meerdere keren getrokken.

De bovenstaande tips kunnen de kans vergroten dat spelers winnen in Mega Millions. Maar dan garanderen ze geen winst.

Mega Millions tips en trucs
Afsluiten

Afsluiten

Dat is het, mensen, de ultieme gids voor het online spelen van loterijen. Mega Millions is inderdaad een van de meest lonende loterijen. Het fortuin van veel spelers is van de ene op de andere dag veranderd. Maar dan moeten spelers zich altijd houden aan de regels en voorschriften voor verantwoord gokken bij het spelen van Mega Millions. Loterijen mogen geen alternatief zijn voor school of werk.

Afsluiten