Gids voor het spelen en winnen van EuroMillions

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

De EuroMillions-loterij is een mondiaal fenomeen en een kroonjuweel van de Europese gokindustrie. Spelers aan deze Europese loterij kunnen voor slechts twee euro meedoen, met een hoofdprijs ter waarde van € 190 miljoen.

Zelfs als u de jackpot niet wint, biedt de EuroMillions een aantal indrukwekkende troostbeloningen. Als je meer wilt weten, lees dan verder.

Deze uitgebreide loterijgids beantwoordt elke vraag die u heeft over EuroMillions, maar ook over SuperDraws, bonusspellen, prijzen en meer.

Wat is EuroMillions?

EuroMillions is een transnationale loterij waarbij zeven juiste getallen nodig zijn om de jackpot te winnen. Het werd op 7 februari 2004 gelanceerd door de Franse Française des Jeux, de Spaanse Loterías y Apuestas del Estado en de Britse Camelot. De game is momenteel beschikbaar voor spelers in Andorra, Oostenrijk, België, Frankrijk (inclusief overzeese regio's en gemeenschappen), Ierland, het eiland Man, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Het format van het spel is eenvoudig: spelers kiezen vijf hoofdgetallen van 1 tot 50 en twee extra getallen, bekend als "Lucky Stars", uit een aparte pool van 1 tot 12. Om de jackpot te winnen, moet een speler alle zeven getallen matchen. getrokken. Elke keer dat de jackpot niet wordt gewonnen, stijgt de prijs, wat leidt tot zeer grote jackpots, die vaak oplopen tot honderden miljoenen euro's.

De populariteit van EuroMillions is mede te danken aan de grote jackpots en is uitgegroeid tot een van de bekendste loterijen van Europa. Het spel heeft talloze multimiljonairs voortgebracht en blijft spelers aantrekken met het vooruitzicht op levensveranderende overwinningen.

Wanneer houdt de EuroMillions zijn gelijkspel vast?

De EuroMillions-loterijtrekking vindt twee keer per week plaats, op dinsdag en vrijdag, om 20.45 uur Parijse tijd. De loterijresultaten zijn op vrijdag en dinsdag om 23.00 uur beschikbaar en worden vrijgegeven aan detailhandelaren en mediakanalen. Je kunt de laatste EuroMillions-resultaten op de meeste loterijwebsites, en u kunt een speciale controleur gebruiken om de nauwkeurigheid van de cijfers te garanderen. Met deze controle kunt u snel en eenvoudig bepalen of de door u geselecteerde nummers overeenkomen met de winnende combinatie.

Loterijen zijn niet meer zo populair op televisie als vroeger, en de loterijresultaten van de EuroMillions worden niet langer breed uitgemeten in nationale televisieprogramma's of op de voorpagina's van kranten. Dankzij internet zijn ze nu echter toegankelijker dan ooit tevoren.

Wanneer is de EuroMillions SuperDraw?

Van alle EuroMillions-trekkingen is de SuperDraw degene die je het liefst zou willen winnen. Toegegeven, een EuroMillions-winnaar zijn is niet alleen een kwestie van keuze, maar als je nog meer je best wilt doen, is dit nu het juiste moment.

Wat onderscheidt de SuperDraw precies?

 • Een voordeel is dat de prijs altijd uit minimaal negen cijfers bestaat. Dat is minimaal honderd miljoen euro.
 • Er is enorm veel aandacht en buzz rond de EuroMillions SuperDraw. Het veroorzaakt een stormloop om loten te kopen en verhoogt de prijs tot een ongelooflijke €100 miljoen.
 • Als de EuroMillions-jackpot niet wordt gewonnen, gaat deze door en gaat de jacht op kaartjes door. Zodra het bedrag € 190.000.000 bereikt, worden verdere verhogingen stopgezet.
 • De SuperDraw heeft enkele van de grootste winsten in de geschiedenis van EuroMillions opgeleverd, en naarmate de loterij in populariteit en distributie groeit, vinden deze trekkingen steeds vaker plaats.

Houd de Breaking EuroMillions-verhalen in de gaten om te bepalen wanneer de volgende trekkingen zullen zijn.

Hoe werkt de EuroMillions?

Veel mensen die nog nooit aan de EuroMillions-loterij of soortgelijke loterijen hebben meegedaan, vinden dit misschien verwarrend. Ze vragen zich misschien af ​​wat voor soort ondersteuning een loterij die in meerdere Europese landen actief is, biedt. Ze hebben misschien ook vragen over waarom bepaalde landen in aanmerking komen voor bonusspellen en andere niet. Als u bovendien alleen kaartjes kunt kopen bij geautoriseerde verkopers, kan het onduidelijk zijn hoe u deze op internet kunt bereiken.

De EuroMillions-loterij is geen eigendom van één enkel bedrijf. In plaats daarvan is het een gezamenlijke inspanning onder leiding van de grootste nationale loterij-exploitanten in de deelnemende landen, zoals Camelot in het Verenigd Koninkrijk. Elk bedrijf is door de betreffende staatsloterij goedgekeurd om legitieme loterijspellen aan te bieden. Door hun middelen te bundelen hebben ze een enorme loterij gecreëerd: de EuroMillions.

Wanneer u een kaartje koopt voor de EuroMillions in Groot-Brittannië, ontvangt Camelot als exploitant een deel van de opbrengst. Deze inkomsten worden gebruikt om verschillende projecten binnen Groot-Brittannië te financieren, net zoals dat gebeurt met de Britse Lotto. Op dezelfde manier draagt ​​uw aankoop bij aan de financiering van projecten in dat land als u uw ticket in Frankrijk of een ander deelnemend land koopt.

Extra spellen kunnen door de exploitanten worden aangeboden om de verkoop te stimuleren. Camelot kan bijvoorbeeld een extra spel draaien om extra inkomsten te genereren die de extra kosten ruimschoots dekken. Dit is één manier waarop bonusspellen worden bepaald en aangeboden aan in aanmerking komende landen.

Extra EuroMillions-evenementen in het Verenigd Koninkrijk

Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland behoren tot de andere landen die de EuroMillions-loterij aanbieden. De volgende spellen zijn echter exclusief voor het Verenigd Koninkrijk.

Britse miljonairmaker

Als u een EuroMillions-ticket in Groot-Brittannië koopt, doet u automatisch mee aan de UK Millionaire Maker-trekking. Om deel te nemen hoef je alleen maar een kleine bijdrage van € 2,50 te betalen.

Elke rij cijfers op uw ticket heeft zijn eigen unieke negencijferige code die u onderaan uw ticket kunt vinden.

Om uw Millionaire Maker-resultaten te verifiëren, kunt u uw ticket naar de winkelbediende brengen of de EuroMillions-checker gebruiken. Als u online speelt, ontvangt u een e-mailmelding als u wint.

Om uw prijs van £ 1.000.000 te claimen, moet u de negen tekens in de aangegeven volgorde correct invoeren.

HotPicks van EuroMillions

EuroMillions HotPicks is een loterijspel dat zelfstandig gespeeld kan worden. De resultaten zijn echter gebaseerd op die van EuroMillions. U kunt één tot vijf primaire nummers selecteren en proberen deze te matchen met de winnende nummers. Elke inzending kost € 1,50. Het is essentieel om alle geselecteerde nummers te matchen met de winnende nummers om het spel te winnen.

Als u persoonlijk kaartjes wilt kopen, moet u deze kopen bij een geautoriseerde verkoper in een van de in aanmerking komende landen. Als gevolg hiervan doet de Griekse loterijorganisatie niet mee, kan zij er niet van profiteren en heeft zij geen belang bij de verkoop van loten in Griekenland.

Waar passen online loterijwinkels in?

De details van de manier waarop deze dienstverleners functioneren, variëren per locatie. Staatsloterijen bezitten of zijn verantwoordelijk voor verschillende internetcasino's. Aan de andere kant laten sommige sites je "wedden op de uitkomst" van loterijen, op dezelfde manier waarop je zou kunnen wedden op de uitslag van een voetbalwedstrijd.

Wedden werkt ongeveer hetzelfde als het kopen van een concertkaartje. Daarnaast bieden ze beloningen die overeenkomen met de onderscheidingen van de EuroMillions-divisie. Alles lijkt precies zoals het zou zijn bij een legitieme verkoper.

EuroMillions-regels

Spelers kiezen vijf grote getallen van 1 tot 50 en twee Lucky Star-nummers van 1 tot 12. Om te winnen moet je de door jou gekozen geluksgetallen matchen met de getrokken getallen. Als u alle zeven getallen goed heeft, wint u een deel van de jackpot, die begint bij € 17 miljoen (ongeveer £ 14 miljoen) en wordt overgedragen als deze niet wordt geclaimd.

Naast de jackpot zijn er 12 kleinere beloningsniveaus, dus je kunt zelfs winnen als je maar twee van de primaire getallen goed hebt.

Hier zijn de EuroMillions loterijprijzen en noteringen.

Overeenkomende nummersAandeel prijzenfondsKansenGem. prijsbedrag/trekking
5 + 2 gelukssterren50%1 op 139.838.160£ 57.977.286,83
5 + 1 geluksster2,61%1 op 6.991.908£ 268.955,13
50,61%1 op 3.107.514,67£ 29.307,58
4 + 2 gelukssterren0,19%1 op 621.502,93£ 1.655,22
4 + 1 geluksster0,35%1 op 31.075,15£ 97,43
3 + 2 gelukssterren0,37%1 op 14.125,07£ 56,55
40,26%1 op 13.811,18£ 33,16
2 + 2 gelukssterren1,30%1 op 985,47£ 11,29
3 + 1 geluksster1,45%1 op 706,25£ 8,52
32,70%1 op 313,89£ 7,07
1 + 2 gelukssterren3,27%1 op 187,71£ 5,76
2 + 1 Geluksster10,30%1 op 49,27£ 4,47
216,59%1 op 21,9£ 2,71

De mogelijke cijfercombinaties blijven hetzelfde, ongeacht het totale aantal spelers. Wanneer meer dan één persoon de winnende nummers kiest, wordt de pot gelijkmatig onder hen verdeeld.

Daarom, als u voor de jackpot speelt, a Een strategie die gebaseerd is op het selecteren van minder gewone getallen kan uw winkansen vergroten.

Je mag ook laat de computer willekeurig uw nummers kiezen. EuroMillions noemt deze keuze de Lucky Dip.

EuroMillion-prijzen claimen

Om de prijs in ontvangst te nemen, moet u het winnende lot tonen. Prijzen die in EuroMillions zijn gewonnen, worden op verschillende manieren geclaimd, afhankelijk van het land. In deze tabel wordt beschreven wanneer winnaars een beloning moeten claimen en wat de gevolgen zijn als ze dit niet op de aangegeven datum doen.

LandClaimperiodeWat gebeurt er met niet-geclaimde prijzen
Oostenrijk3 jaarHet geld werd drie jaar lang teruggesluisd naar de loterij voordat het werd gebruikt om hogere prijzenbedragen te betalen.
België20 wekenTeruggebracht naar de Belgische Nationale Loterij.
Frankrijk60 dagenWordt gebruikt om speciale promoties te ondersteunen, waardoor binnen een week een handvol miljonairs ontstaat.
Ierland90 dagenTeruggegeven aan de Ierse Nationale Loterij om te worden gebruikt in reclame voor haar spellen, wat ten goede komt aan een goed doel.
Luxemburg60 dagenTeruggegeven aan het reservefonds van de loterij.
Portugal90 dagenGedoneerd aan de in Lissabon gevestigde liefdadigheidsinstelling Santa Casa da Misericórdia, die ziekenhuizen exploiteert en andere goede doelen ondersteunt.
Spanje3 maandenGedoneerd aan de staatskas.
Zwitserland26 wekenGedoneerd aan de loterij voor toekomstige liefdadigheidsweggeefacties.
Groot-Brittannië180 dagenGedoneerd aan het Goede Doelenfonds van de Nationale Loterij.

Hoe u uw EuroMillions-loterijstrategie kiest

Bij de EuroMillions-trekking heeft elke mogelijke combinatie van getallen een gelijke kans om geselecteerd te worden. Hoewel het misschien onwaarschijnlijk lijkt, heeft een lot met zeven willekeurig gekozen nummers, gelijkmatig verdeeld, dezelfde kans om te winnen als een lot met zeven opeenvolgende nummers.

De kansen om de EuroMillions te winnen zijn hetzelfde, of u nu een Lucky Dip of een online EuroMillions-loterijgids gebruikt om uw nummers te kiezen.

Wat zijn de meest getrokken getallen?

EuroMillions en andere populaire zoektermen in de loterij zijn vaak gericht op de meest getrokken nummers. Veel voorkomende zoekopdrachten op Google, Bing en de andere zoekmachines zijn onder meer "EuroMillions beste nummers" en "wat zijn de meest voorkomende EuroMillions-nummers".

Hieronder bespreken we enkele EuroMillions warme en koude nummers om u te helpen bepalen welke u wilt spelen. Maar hier zit het probleem: weinig hiervan helpt helemaal.

Er is geen enkele correlatie tussen de resultaten van EuroMillions uit het verleden en toekomstige resultaten. Het feit dat een bepaald EuroMillionslot in het verleden meerdere keren is getrokken, is geen garantie dat het binnenkort opnieuw zal worden gekozen.

Als u zich afvraagt ​​waarom uw kansen voor elke reeks getallen identiek zijn, komt dat omdat, zoals we al hebben laten zien, dat zo is. Desalniettemin is het goed leesvoer, en er zijn enkele fascinerende inzichten te verzamelen over de heetste en koudste EuroMillions-cijfers.

Warme en koude EuroMillion-nummers

Het is gemakkelijk in te zien dat de meest voorkomende en minst voorkomende EuroMillions-nummers gedurende de eerste zeven jaar van de trekking zeer verschillend zijn.

 • Ondanks ruim 370 tekeningen kwam het getal "28" slechts 26 keer voor, terwijl het getal "50" 54 keer werd getrokken.
 • Vijf jaar later werden "28" en "50" populaire keuzes, met respectievelijk 67 en 60 trekkingen.
 • Tussen mei 2011 en september 2016 kwam het cijfer 10 het meest voor: maar liefst 70 keer! Het getal "41" was het zeldzaamst en kwam slechts 38 keer voor.
 • Bij de 1.225e trekking van EuroMillions in 2019 was het getal ‘46’ het minst populair (minder dan 100 keer), terwijl het getal ‘50’ het populairst was, met 145 keer.
 • Uit de bovenstaande 'all-time'-statistieken blijkt dat het laagste aantal 7,8% van de tijd voorkwam, terwijl het hoogste aantal 11,8% van de tijd voorkwam.
 • Uit de officiële cijfers bleek dat het getal "46" het minst gekozen was in de 1.225e trekking van de EuroMillions, gevolgd door het getal "33", het op één na koudste getal. Dit suggereert dat spelers naar eerdere EuroMillions-resultaten kijken om te bepalen welke nummers ze moeten spelen.

Vanaf juli 2024 zijn de meest getrokken nummers in de EuroMillions loterij:

 • Bal nummer 21, 194 keer getrokken.
 • Bal nummer 23, 193 keer getrokken.
 • Bal nummer 44, 191 keer getrokken.
 • Bal nummer 19, 190 keer getrokken.
 • Bal nummer 50, 189 keer getrokken.

Deze cijfers kwamen het meest voor in de periode tussen de eerste trekking in 2004 en de laatste trekking in juli 2024

EuroMillions warme en koude gelukssterrennummers

Er bestaan ​​slechts twaalf gelukkige sterren. Een blik terug op eerdere EuroMillions-trekkingen onthult het soort trend dat je zou verwachten.

 • Omdat het nummer 12 pas in september 2016 in de EuroMillions te zien was, is het het minst verschenen.
 • De volgende laagste zijn 10 en 11, maar ze verschenen pas in mei 2011. Daarom worden ze niet als "lage" cijfers beschouwd.

Op het moment van schrijven was de meest getrokken Lucky Star slechts drie keer zo vaak als de op een na meest getrokken Lucky Star en 47 keer zo vaak als de minst getrokken Lucky Star.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Wat is EuroMillions?

EuroMillions is een populair transnationaal loterijspel in Europa. Spelers kiezen vijf hoofdgetallen van 1 tot 50 en twee "Lucky Stars"-nummers uit een aparte pool van 1 tot 12. Als alle zeven getallen overeenkomen, wint de jackpot. Het spel werd gelanceerd in 2004 en is verkrijgbaar in verschillende Europese landen.

Hoe speel je EuroMillions?

Om EuroMillions te spelen, selecteert u vijf hoofdgetallen van 1 tot 50 en twee Lucky Stars van 1 tot 12. Als de door u gekozen getallen overeenkomen met de getrokken getallen in de loterij, wint u prijzen. Hoe meer getallen je matcht, hoe groter de prijs.

Wat zijn de kansen om te winnen in EuroMillions?

De kans om een ​​prijs te winnen in EuroMillions is ongeveer 1 op 13. De kans om de jackpot te winnen, waarvoor alle vijf de hoofdgetallen en twee Lucky Stars moeten worden gevonden, is echter ongeveer 1 op 139 miljoen.

Kun je EuroMillions online spelen?

Ja, EuroMillions kan online worden gespeeld. Op veel geautoriseerde websites kunt u kaartjes kopen en de resultaten bekijken. Zorg ervoor dat u een legitieme en veilige website gebruikt.

Wat is de EuroMillions SuperDraw?

De EuroMillions SuperDraw is een speciaal evenement waarbij de jackpot op een enorm bedrag wordt vastgesteld, ongeacht de uitkomst van de vorige trekking. De jackpot begint bij ongeveer €100 miljoen en kan doorrollen tot maximaal €190 miljoen.

Hoe verloopt de EuroMillions-jackpot?

Als geen enkele speler de jackpot wint tijdens een trekking, wordt de prijs meegenomen naar de volgende trekking, waardoor de jackpot groter wordt. Dit gaat door totdat een speler wint of de jackpot de maximale limiet bereikt.

Wat gebeurt er met niet-geclaimde EuroMillions-prijzen?

Niet-opgeëiste EuroMillions-prijzen worden door elk deelnemend land anders behandeld. Over het algemeen worden niet-opgeëiste prijzen na een bepaalde periode teruggestort in het fonds van de loterij voor toekomstige trekkingen of gebruikt voor speciale promoties of liefdadigheidsdoelen.

Zijn er nog meer spellen in EuroMillions?

Ja, sommige landen bieden naast EuroMillions ook extra spellen aan. In Groot-Brittannië kunnen spelers bijvoorbeeld meedoen aan de UK Millionaire Maker en EuroMillions HotPicks, die extra kansen bieden om prijzen te winnen.

Wat is de Britse Millionaire Maker?

De UK Millionaire Maker is een extra spel voor Britse EuroMillions-spelers. Elk EuroMillions-ticket in Groot-Brittannië wordt geleverd met een unieke code, en als uw code overeenkomt met de getrokken code, wint u £ 1 miljoen.

Hoe worden EuroMillions-prijzen uitbetaald?

EuroMillions-prijzen worden doorgaans als een vast bedrag uitbetaald en zijn in de meeste deelnemende landen belastingvrij. De betalingswijze en de fiscale gevolgen kunnen echter variëren, dus het is essentieel om de specifieke regels in uw land te controleren.