Loterijkaartjes: waar gaat de opbrengst naartoe?

Nieuws

2022-10-11

Bij het uitgeven van de opbrengst van loten gaat het niet alleen om het uitbetalen van winsten, in tegenstelling tot wat veel mensen denken; het gaat veel verder dan alleen dat. Liefhebbers van loterijen denken bijvoorbeeld zelden aan seniorencentra in Pennsylvania, de klaslokalen van openbare scholen in Florida of de paden in Colorado. 

Loterijkaartjes: waar gaat de opbrengst naartoe?

En hoewel specifieke loterijsystemen van staat tot staat verschillen, is de realiteit dat elke staat een deel van de opbrengst van de kaartverkoop naar unieke doelen kanaliseert.

Verdeling van de opbrengst van loten

Er zijn drie hoofdcategorieën van loterij-inkomsten. Deze omvatten distributie naar de staten waar de tickets worden verkocht, overheadkosten en winsten en commissies betaald aan winnaars en ticketverkopers.

Afbreken

Over het algemeen tussen 50 en 60% van loterij ticket verkopen worden betaald aan winnaars, inclusief kleine prijswinnaars en degenen die de jackpot hebben gewonnen. Commissies voor ticketverkopers, inclusief tickets voor kleinere prijzen en jackpots, ontvangen ongeveer 5% van de opbrengst. Maar loterijen hebben operationele kosten, zoals leveranciersvergoedingen, advertenties en personeelslonen, waaraan ze moeten voldoen. Dat kost 10% of zo. De overige inkomsten worden verdeeld onder de deelnemende staten, op basis van een overeengekomen model, dat het aantal verkochte tickets zou kunnen zijn.

Hoe staten de loterijfondsen gebruiken

Zoals eerder vermeld, bepaalt elke staat hoe hij zijn geld gebruikt. Hoewel het geld in de meeste gevallen naar openbaar onderwijs gaat, besteden veel staten het ook aan andere doelen. Natuurlijk zijn er veel loterijen wereldwijd, en elk van hen heeft duidelijke richtlijnen over hoe geld wordt besteed. 

Zo gaat 50% van de kaartverkoop van Powerball en Mega Millions naar loterijwinnaars. Dat betekent dat de resterende 50% naar loterijadministratie, juridische kosten, commissies van winkeliers en andere oorzaken gaat, zoals bepaald door de staat (liefdadigheidsinstelling, beurzen, enz.).

In Colorado worden de liefdadigheidsfondsen verdeeld onder verschillende trusts en organisaties die tot doel hebben de natuur in de staat te behouden. Daarom ondersteunen ze dieren in het wild wanneer een speler een Colorado Lottery-ticket koopt. In het geval van Florida gaat een niet nader genoemd bedrag van de verkoop van loten naar de Kitty van het Educational Enhancement Trust Fund van de staat. In overleg met het Florida Department of Education beslist de wetgever van de staat hoe het geld wordt besteed.

Texas is nog een andere staat die openbaar onderwijs als een goed doel beschouwt. Als gevolg hiervan heeft de sector sinds 1997 meer dan $ 22 miljard ontvangen als donaties van loterijen. In Indiana gaan de inkomsten uit loterijen naar het Build Indiana Fund, dat helpt bij het uitvoeren van projecten gericht op senioren/kinderorganisaties, het upgraden van infrastructuur en het behouden van historische structuren binnen de staat.

Met de opbrengst van de verkoop van Pennsylvania Lottery-tickets heeft de staat minstens $ 1 miljard uitgegeven aan verschillende initiatieven die gericht zijn op het helpen van ouderen, waaronder hun zorgdiensten en gratis vervoer.

Moet men deelnemen aan loterijspellen?

Welnu, het antwoord op deze vraag hangt af van waarom men de loterij speelt. Hoewel er mensen zijn om loterijspellen voor de lol te spelen, doen sommige mensen dat in de hoop de jackpot te winnen of op zijn minst een prijs te winnen, hoe klein deze ook is. 

Voor degenen die loterijen spelen om geld te winnen, is er één ding om te onthouden; hun kansen om te winnen zijn kleiner dan ze zich konden voorstellen. Loterijen zijn kansspelen, dus niemand kan de uitkomst beïnvloeden. Als iemand niet met verliezen kan omgaan, is het niet nodig om loten te kopen.

Hoe zit het met die spelers die voor de lol spelen en geen problemen hebben met verliezen? Nou, loterijen zijn bedoeld voor dit soort mensen. Bovendien, met veel loterijsystemen die een aanzienlijk deel van hun ticketopbrengst naar goede doelen kanaliseren, kunnen spelers troost putten uit het feit dat hun geld naar iemand gaat, zelfs als ze verliezen. Daarom is een loterij de moeite waard om te spelen voor mensen met een welwillend hart.

Laatste nieuws

BetGames lanceert zijn inaugurele online loterijspel Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lanceert zijn inaugurele online loterijspel Instant Lucky 7

Nieuws