Nieuws

March 22, 2022

De grootste niet-opgeëiste loten

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Loterijen zijn hier al tientallen jaren, met tientallen winnaars die grote geldprijzen claimen. Maar dan zijn sommige grote geldwinsten om de een of andere reden niet opgeëist. Ontdek in deze samenvatting enkele van de grootste niet-opgeëiste loten in de geschiedenis van lotto's.

De grootste niet-opgeëiste loten

1. EuroMillions - £ 64 miljoen

EuroMillions is de grootste jackpot ter wereld, maar helaas heeft een van de winnaars zijn fortuin niet opgeëist. Een speler kocht in 2012 een kaartje in een winkel in de wijk Stevenage en Hitchin lotto-sites en zelfs een billboard-campagne, de ticketkoper is nooit naar voren gekomen. 

Dit blijft de grootste niet-opgeëiste loterijprijs, en de grote vraag is, weet de koper van het lot dat hij het winnende lot heeft of is het zoekgeraakt? Alles gezegd en gedaan, het ticket verliep en het geld werd besteed aan liefdadigheid. Interessant is dat deze jackpot werd gewonnen door twee tickets. Gelukkig claimde de tweede ticketeigenaar zijn prijs.

2. Powerball - $ 77 miljoen

De op een na grootste niet-opgeëiste loterijprijs betreft Powerball, een van de grootste loterijen in de Verenigde Staten. Een kaartje gekocht in Georgië bij een vrachtwagenstopplaats in Tallapoosa won $ 77 miljoen in een trekking in 2011. Helaas kwam er na 180 dagen niemand om de prijs op te halen, dus het geld ging terug naar de deelnemende staten. 

Waar is de koper gebleven? Wisten ze dat ze hadden gewonnen, of was het een ander geval van misplaatste kaartjes? Is de winnaar zijn kaartje kwijtgeraakt in het kleine stadje met een zuidelijke charme, of ligt het nog ergens verstopt? Niemand weet!

3. Mega Miljoenen - $68 Miljoen

Ten derde is in deze lijst het geval van een kaartkoper uit New York. De onbekende winnaar kocht een Mega Millions-ticket in New York voor een trekking in 2002. Hoewel Fritzner Bechette de prijs kwam ophalen nadat het ticket was verlopen, was zijn reden om de prijs niet te claimen mager. Of het nu waar of niet waar was, de les blijft, verlies geen lot. 

Na lang getouwtrek in de rechtszalen bleek dat Fritzner Bechette een oplichter was. Ambtenaren vonden geen ticket dat overeenkwam met zijn beschrijving, dus hij eindigde met niets. De echte winnaar is misschien nog steeds aanwezig, niet wetende dat ze twee decennia geleden miljonair zouden zijn geweest.

4. SuperLotto Plus - $63 miljoen

Een ander bizar geval van een niet-opgeëiste loterij vond onlangs plaats in 2016 toen een SuperLotto-ticket gekocht in Californië een coole $ 63 miljoen opleverde.

Na het verstrijken van 180 dagen kwam een andere oplichter, Brandy Milliner, met vuurwapens dat hij de daadwerkelijke winnaar van de lotto was en zelfs een lot overhandigde. Bij het inleveren van zijn kaartje kreeg hij zelfs een felicitatiebericht. Maar na grondig onderzoek kwam de waarheid aan het licht. Hij was niet de legitieme winnaar omdat zijn ticket nooit overeenkwam met het winnende ticket!

5. Powerball - $ 51,7 miljoen

Op nummer vijf in deze lijst van de grootste niet-opgeëiste loterijen staat een Powerball-loterijticket dat in 2002 in Indiana is gekocht. Met een waarde van $ 103 miljoen, werd de jackpot niet opgeëist door de tweede winnaar, hoewel de andere winnaar hun aandeel van $ 51,7 miljoen opeiste. Zelfs na het uitzenden van commercials, verliep het ticket uiteindelijk en een gelukkige speler uit Indiana had pech!

Afsluiten

De bovenstaande zijn de grootste niet-opgeëiste loten in de geschiedenis van lotto's. Een andere waardige vermelding is een Mega Millions-ticket ter waarde van $ 46 miljoen, gekocht in New York in 2006. Dus, wat is de grote les van deze round-up - verlies nooit een loterijticket en, belangrijker nog, mis nooit de trekking. 

Interessant is dat sommige gelukkige spelers de trekking misten, maar toch de vervaldatum van het ticket overtroffen. De legitieme ticketkoper claimde bijvoorbeeld de Powerball-loterijprijs van $ 369,9 miljoen, maar daarna werd deze geruime tijd niet opgeëist.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

De megatrekking: onthulling van de magie achter de kolossale oplage van de "Dear" Lottery
2024-03-24

De megatrekking: onthulling van de magie achter de kolossale oplage van de "Dear" Lottery

Nieuws