Bulgarije

Aanvankelijk waren er zowel openbare als particuliere loterijen in heel Bulgarije. De regering heeft echter in 2020 alle lotto's in particulier bezit verboden om het beheer van kansspelen te verbeteren, corruptie aan te pakken en de nadelige effecten van de groeiende gokcultuur te minimaliseren.

De loterij-industrie, met een waarde van meer dan $ 562 miljoen, staat nu onder staatscontrole. Gokkers kunnen echter ook kansspelen spelen die in andere landen worden georganiseerd. Het aantal offshore-aanbieders dat Bulgaarse lottospelers accepteert, neemt ook toe als reactie op het toenemende aantal gokkers die loterijspellen spelen.

Bulgarije
De favoriete loterijspellen van de Bulgaarse speler

De favoriete loterijspellen van de Bulgaarse speler

Toto 2 6/49

Toto 2 6/49 is misschien wel de meest populaire lokale loterij in Bulgarije. Het wordt twee keer per week gehouden, op zondag en donderdag. De gameplay omvat het kiezen van zes hoofdnummers uit een pool van nummers variërend van 1 tot 49. Er zijn geen speciale of bonusnummers betrokken bij de loterij.

Spelers hoeven alleen de zes nummers op een ticket te matchen om de jackpot te winnen. De kans om de Toto 2 6/49 te winnen is 1 op 13.983.816. De kansen zijn hoger dan wat de meeste loterijspellen bieden, wat waarschijnlijk de reden is waarom het zo populair is.

Euromillions

Euromillions is een van de grootste sweepstakes in Europa en geniet een enorme aantrekkingskracht onder Bulgaarse gokkers. Dit transnationale spel, gelanceerd in 2004, houdt twee keer per week trekkingen. Een van de belangrijkste redenen waarom het loterijspel populair blijft, zijn de hoge jackpotbedragen.

De verhouding tussen de ticketprijs en het mogelijke winstbedrag maakt het spel aantrekkelijk voor de meeste gokkers. De winkansen zijn echter relatief laag in vergelijking met andere loterijen die lagere winstuitbetalingen bieden. Iets om op te merken is dat de ticketprijzen in verschillende landen kunnen variëren.

De favoriete loterijspellen van de Bulgaarse speler
EuroJackpot

EuroJackpot

Eurojackpot is ongetwijfeld een van de beste online loterijen in Bulgarije en in heel Europa. Dit kansspel loopt sinds maart 2012, met twee wekelijkse trekkingen. De winkansen zijn relatief laag, de kans om de jackpot te winnen is 1 op 95.344.200.

Eurojackpot-tickets zijn ook relatief duur. De lage winstkansen worden echter gecompenseerd met hoge jackpotbedragen, wat een van de belangrijkste redenen is voor de populariteit van het spel onder Bulgaarse gokkers.

De gameplay van de loterij is ook relatief eenvoudig, waardoor het geschikt is voor beginners en ervaren gokkers. De gameplay omvat het selecteren van vijf hoofdnummers uit een pool van 50 en nog eens twee nummers uit een pool van 12.

EuroJackpot
Mega Miljoenen

Mega Miljoenen

Mega Miljoenen is ook behoorlijk populair onder Bulgaarse gokkers, ondanks dat het op een ander continent is gevestigd, de VS. De loterij is aan de gang sinds 2002, met trekkingen die elke vrijdag en dinsdag worden gehouden. Dit spel staat bekend om de hoge jackpotbedragen, die gewoonlijk beginnen bij $40 miljoen en na elke trekking toenemen totdat een gelukkige speler wint.

Jackpotwinnaars worden uitbetaald in jaarlijkse gespreide termijnen. De gameplay omvat het kiezen van vijf willekeurige getallen uit een pool van 70 en een extra nummer uit een pool van 25. De winkansen voor de jackpot zijn laag, maar de kansen om een prijs te winnen zijn relatief aantrekkelijk vanwege de vele aangeboden prijsniveaus.

Mega Miljoenen
Betaalmethoden in Bulgarije

Betaalmethoden in Bulgarije

Kredietkaarten

De meeste Bulgaarse gokkers gebruiken creditcards om hun loten te kopen. Dat komt omdat creditcards tot de gemakkelijkst beschikbare behoren loterij betalingsopties naast contant geld. Creditcards gebruiken om online tickets te kopen van de beste lotto-sites is ook relatief eenvoudig.

Spelers hoeven alleen hun kaartgegevens en het te betalen bedrag op te geven en de transactie wordt direct verwerkt. Bijna alle ticketverkopers die via het online platform tickets aanbieden aan Bulgaarse gokkers, accepteren creditcardbetalingen.

E-wallets

E-wallets zijn ook behoorlijk populair onder Bulgaarse spelers die online de loterij van Bulgarije spelen. De meeste e-wallets worden internationaal geaccepteerd, waardoor ze geschikt zijn voor Bulgaarse lottospelers die online lotto willen spelen. E-wallettransacties worden meestal direct verwerkt en zonder extra kosten voor ticketkopers. Ze zijn veilig, beveiligd en gemakkelijk te gebruiken. Beter nog, gebruikers van e-wallets worden vaak beloond met verschillende lotto bonussen.

Bankoverschrijvingen

Online bankoverschrijvingen zijn ongetwijfeld een van de meest populaire stortingsmethoden, vooral onder spelers die grote hoeveelheden tickets per trekking willen kopen. Dit is meestal een spel van gokkers die hun kansen op het winnen van de jackpot of een winstgevende prijs willen maximaliseren.

Dat omvat meestal loterijsyndicaten. Bovendien bieden bankoverschrijvingen hogere transactielimieten en topbeveiliging. Een ander voordeel van de betaalmogelijkheid is dat alle transactiegegevens op één plek worden bewaard.

cryptovaluta

Cryptocurrencies worden geleidelijk een populaire betalingsoptie onder Bulgaarse gokkers, voornamelijk vanwege veiligheid en anonimiteit. Het aantal verkopers van online loten dat de betalingsoptie ondersteunt, is echter beperkt.

Betaalmethoden in Bulgarije
Zijn loterijen legaal in Bulgarije?

Zijn loterijen legaal in Bulgarije?

Loterijwetgeving in Bulgarije

Kansspelen zijn legaal in Bulgarije sinds 1957, toen de kansspelwet van kracht werd. De wet bevatte een lijst met toegestane kansspelactiviteiten en relevante regelgeving. Het maakte de exploitatie van zowel particuliere als openbare loterijen in het land mogelijk. De kansspelwet heeft in de loop der jaren echter verschillende wijzigingen ondergaan.

Een van de belangrijkste veranderingen op het gebied van kansspelen kwam in 2020 toen het Bulgaarse parlement wetten aannam om de uitvoering van particuliere loterijen in het land te verbieden. De nieuwe wet heeft vergelijkbare principes voor land-based en online loterijen, maar met aanvullende regels die specifiek van toepassing zijn op online games.

Loterijhandelingen in Bulgarije

De belangrijkste wet die loterijen in Bulgarije regelt, is de kansspelwet, in 2012 door het Bulgaarse parlement tot wet aangenomen. De wet probeerde de vorige te vervangen Gokwet van 1999, waardoor digitale loterijspellen konden worden opgenomen, die in die tijd snel in populariteit toenamen. tevens de Wet op de vennootschapsbelasting geldt ook voor aanbieders van loterijen voor belastinginning.

Zijn loterijen legaal in Bulgarije?
regelgevende instantie

regelgevende instantie

Tot 2020 was de State Gambling Commission de regelgevende instantie die verantwoordelijk was voor sweepstakes in Bulgarije.

Dit orgaan werd echter gekenmerkt door talrijke beschuldigingen van corruptie dat de staat had besloten het permanent te sluiten en de regelgevende taken en autoriteiten over te dragen aan de National Revenue Agency. Enkele van de functies van de National Revenue Agency omvatten het monitoren en beheren van alle gokactiviteiten.

Dit omvat het naleven van regels en voorschriften, het goedkeuren van spelregels die door providers worden toegepast, het goedkeuren van software die wordt gebruikt door online lotto-sites, het opleggen van sancties indien relevant, en het adviseren van de staat over wijzigingen in gokwetten.

regelgevende instantie
Belastingen

Belastingen

Bulgaarse gokkers moeten belastingen afdragen op al hun winsten, volgens de belastingwetten van het land. Dat omvat online lotto's, die enorm populair zijn in het land. Elke aanbieder is echter verantwoordelijk voor het afdragen van de belastingen aan de overheid, wat betekent dat winnaars hun prijzen krijgen met de juiste belastingbedragen al ingehouden.

Iets om op te merken is dat belastingwetten alleen van toepassing zijn op de lokale loterijspellen, die momenteel door de staat worden beheerd. Dat betekent dat gokkers die offshore-loterijspellen spelen niet onderworpen zijn aan lokale belastingwetten.

Het is echter mogelijk dat ze belastingen moeten betalen op basis van de lokale wetten die van toepassing zijn op het rechtsgebied van de aanbieder. Op alle winsten uit kansspelen wordt 20% belasting geheven van de bruto kansspelopbrengsten, dat wil zeggen 20% van het positieve verschil tussen de opbrengst van weddenschappen en de uitbetaalde winsten.

Belastingen
Adverteren

Adverteren

De kansspelwet kent strikte regels met betrekking tot kansspeladvertenties. Aanbieders mogen bijvoorbeeld geen ongevraagde elektronische of aanlokkelijke berichten over kansspelen naar potentiële spelers sturen. Enkele van de wettelijk toegestane functies in advertenties zijn de naam van de games, de resultaten van de game en het bedrag dat voor winsten wordt betaald.

Adverteren
Geschiedenis van loterijen in Bulgarije

Geschiedenis van loterijen in Bulgarije

Bulgarije heeft een lange gokgeschiedenis, die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw. Loterijen behoorden tot de vroegste vormen van gokken in het land. Met name bloeide de lotto-industrie al op jonge leeftijd in het land vanwege verschillende sociaal-politieke redenen.

Deze kansspelen bleven tientallen jaren ongereguleerd tot het einde van de 19e eeuw toen de kansspelregulering werd ingevoerd. De Bulgaarse regering had op dat moment echter niet veel middelen om de nieuw gecreëerde wetten grondig te handhaven. Als gevolg hiervan werd illegaal gokken wijdverbreid.

Alle vormen van gokken werden in het begin van de 20e eeuw verboden om het illegale gokprobleem op te lossen, waardoor veel Bulgaren gokverslaafd raakten. Aanbieders van kansspelen negeerden het verbod echter meestal, aangezien verschillende kansspelinrichtingen hun activiteiten bleven voortzetten.

Dat werd mogelijk gemaakt door de hoge corruptieniveaus die toen in het land gebruikelijk waren. Als gevolg hiervan vermomden gokinrichtingen zich alleen als pubs, sociale clubs en andere etablissementen.

In 1957 vestigde de Bulgaarse staat een monopolie op alle kansspelen, loterijen, sportweddenschappen en bingo. De drie waren de eerste gokvormen die in Bulgarije werden gelegaliseerd na het verbod op alle gokvormen. De kansspelwetgeving onderging in de loop der jaren verschillende wijzigingen, maar loterijen bleven grotendeels legaal.

Geschiedenis van loterijen in Bulgarije
Loterijen tegenwoordig in Bulgarije

Loterijen tegenwoordig in Bulgarije

Door de jaren heen is de populariteit van kansspelen in Bulgarije toegenomen naarmate meer spelers deze hobby oppakten. De introductie van online loterijspellen was een centraal punt in de gokgeschiedenis van het land, wat de toegankelijkheid van deze kansspelen verbeterde. Zo kunnen gokkers tegenwoordig bijvoorbeeld tickets kopen bij offshore-gebaseerde providers.

Dat geeft ze toegang tot loterijspellen met grotere jackpots, betere winstkansen of andere voorkeurscriteria. Bovendien kunnen spelers ook snel lotto-resultaten krijgen via verschillende online platforms, waardoor niet-opgeëiste prijzen worden geminimaliseerd.

Een andere factor die bijdraagt aan de hoge populariteit van sweepstakes in Bulgarije, zijn de effectieve marketingstrategieën die worden gebruikt door offshore-aanbieders. De marketingstrategieën helpen potentiële spelers bloot te stellen aan meer opties dan die aangeboden door staatsloterijen.

Loterijen tegenwoordig in Bulgarije
Toekomst van loterijen in Bulgarije

Toekomst van loterijen in Bulgarije

De meeste experts voorspellen dat kansspelen nog lang legaal zullen blijven in Bulgarije. Dat komt omdat het helpt om aanzienlijke inkomsten voor de staat te genereren. Er zijn echter meer aanwijzingen dat het gaminglandschap zal worden geprivatiseerd, een stap die naar verwachting een enorme groei in de Bulgaarse gokindustrie zal aanwakkeren.

Toekomst van loterijen in Bulgarije
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Zijn loterijen legaal in Bulgarije?

Ja. Loterijen zijn momenteel legaal in Bulgarije, volgens de laatste wijziging van de kansspelwet. De lokale bevolking mag echter alleen spelen bij loterijen die door de staat worden beheerd. Bovendien is het voor elke particuliere provider onwettig om hun activiteiten in het land te vestigen. De wet vereist ook dat Bulgaarse gokkers die online lotto spelen 18 jaar of ouder zijn.

Kunnen Bulgaarse spelers meespelen bij internationale loterijen?

Er zijn geen specifieke Bulgaarse wetten die gokkers verbieden offshore-loterijspellen te spelen. Gokkers kunnen dus spelen bij de beste online loterijen in Bulgarije. Het spelen van offshore-spellen betekent echter dat de Bulgaarse regelgevende instantie voor kansspelen de spelers niet beschermt. Spelers kunnen ook worden verplicht om belasting te betalen aan de relevante jurisdictie.

Hoeveel loterijen zijn er in Bulgarije?

Technisch gezien is er maar één staatsloterij in Bulgarije, bekend als TOTO 2. Er zijn echter verschillende gameplay-opties voor de loterij, die onafhankelijke trekkingen hebben. De verschillende TOTO 2-opties zijn 6/49, 6/42, 5/35 en 5/50+1/12. Daarnaast hebben Bulgaarse gokkers toegang tot een groot aantal andere kansspelen buiten het land door de relevante tickets online te kopen bij goedgekeurde ticketverkopers.

Veelgestelde vragen